Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Page 2 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by adikacu on Wed Aug 12, 2009 1:34 pm

Radix Bakery House HPA yang terletak bersebelahan dengan Restoran Radix
Oriental Cuisine (ROC) memulakan perniagaannya pada 5 Ogos 2009 yang
lalu selepas dirasmikan oleh Tuan Haji Ismail Haji Ahmad. Radix Bakery
House ini menggunakan produk-produk HPA seperti olive oil, madu, kismis, kopi radix, koko radix, jem nenas, jem roselle dalam pembuatan kek dan roti yg dijamin HALAL.

http://www.DuniaHerba.net/zakizubit68Di
samping itu juga produk-produk Radix Bakery House ini mempunyai
keunikan tersendiri kerana mengandungi herba-herba HPA. Di antara
produk-produknya ialah cup cake, muffin, aising cake, pizza,cream puff,
roti, butter cake, biskut dan lain-lain. Di antara sebab-sebab
yang membuatkan HPA mahu menubuhkan kedai keknya sendiri adalah kerana
menyahut seruan daripada JAKIM dan PPIM yang mengatakan bahawa lebih
daripada 80% kek yang dijual di pasaran pada hari ini menggunakan berus
yang mengandungi bahan haram.
http://www.DuniaHerba.net/zakizubit68

Penggunaan
jeli dan gelatin serta keju yang berleluasa dalam pembuatan kek ini
juga antara faktor usaha dari HPA ini. Alhamdullillah, keju yg
digunakan dalam produk Radix Bakery House ini adalah diperbuat daripada
minyak kelapa sawit seperti yg dimaklumkan oleh Tuan Haji semasa
perasmian berlangsung. Penggunaan mentega dan pewarna juga
membimbangkan kita. Tetapi HPA tetap mencuba mencari altenatif lain
yang dapat menggantikan bahan ini. Malah ada juga kek yang mengandungi
sedikit alkohol untukk membuatkan kek tersebut jadi gebu dan besar.
Semua masalah ini Insyaallah, HPA berusaha untuk mengadakan altenatif
lain.
Semoga perniagaan kek ini dapat didirikan di setiap daerah seluruh Malaysia. Insyaallah.
sumber: Dunia Herba

adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by ~lampuyang~ on Wed Aug 12, 2009 2:42 pm

hmmm...masyukkkk

~lampuyang~
Kolonel
Kolonel

Posts : 2228
Points : 2238
Join date : 22/05/2009
Age : 45
Location : shah alam

http://http:/www.tagged.com/joreezhanna

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by waw on Wed Aug 12, 2009 2:48 pm

he ih......nang penting RM nya......

waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by adikacu on Thu Aug 13, 2009 1:27 am

bukan rm haja... memadahkan apa perkembangan syarikat MLM muslim 100% ni. sekadar support produk muslim haja.

adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by **ejaaj** on Thu Aug 13, 2009 10:05 am

ARITU KAT PD ADA MEJA JUALAN PRODUK HPA...

EJA NAK TANYA SAPA YE WAK YANG MENGURUSKAN JUALAN HARI TU..

HEHE..CUMA NAK TANYA.....

**ejaaj**
Pegawai Waran I
Pegawai Waran I

Posts : 661
Points : 686
Join date : 27/05/2009
Age : 41
Location : serdang

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by hasbima@abe on Thu Aug 13, 2009 10:15 am

adikacu wrote:Radix Bakery House HPA yang terletak bersebelahan dengan Restoran Radix
Oriental Cuisine (ROC) memulakan perniagaannya pada 5 Ogos 2009 yang
lalu selepas dirasmikan oleh Tuan Haji Ismail Haji Ahmad. Radix Bakery
House ini menggunakan produk-produk HPA seperti olive oil, madu, kismis, kopi radix, koko radix, jem nenas, jem roselle dalam pembuatan kek dan roti yg dijamin HALAL.

http://www.DuniaHerba.net/zakizubit68Di
samping itu juga produk-produk Radix Bakery House ini mempunyai
keunikan tersendiri kerana mengandungi herba-herba HPA. Di antara
produk-produknya ialah cup cake, muffin, aising cake, pizza,cream puff,
roti, butter cake, biskut dan lain-lain. Di antara sebab-sebab
yang membuatkan HPA mahu menubuhkan kedai keknya sendiri adalah kerana
menyahut seruan daripada JAKIM dan PPIM yang mengatakan bahawa lebih
daripada 80% kek yang dijual di pasaran pada hari ini menggunakan berus
yang mengandungi bahan haram.
http://www.DuniaHerba.net/zakizubit68

Penggunaan
jeli dan gelatin serta keju yang berleluasa dalam pembuatan kek ini
juga antara faktor usaha dari HPA ini. Alhamdullillah, keju yg
digunakan dalam produk Radix Bakery House ini adalah diperbuat daripada
minyak kelapa sawit seperti yg dimaklumkan oleh Tuan Haji semasa
perasmian berlangsung. Penggunaan mentega dan pewarna juga
membimbangkan kita. Tetapi HPA tetap mencuba mencari altenatif lain
yang dapat menggantikan bahan ini. Malah ada juga kek yang mengandungi
sedikit alkohol untukk membuatkan kek tersebut jadi gebu dan besar.
Semua masalah ini Insyaallah, HPA berusaha untuk mengadakan altenatif
lain.
Semoga perniagaan kek ini dapat didirikan di setiap daerah seluruh Malaysia. Insyaallah.
sumber: Dunia Herba


tahniah

fardhu kifayah

untuk kegunaan urang-urang islam

sama-sama kita menyokong

hasbima@abe
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15609
Points : 15721
Join date : 13/06/2009
Age : 55
Location : tamaloh

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by APAI on Thu Aug 13, 2009 10:37 am

bayangkan urg islam cuma nukar barangan keluaran urg islam. bayangkan semua urg islam belanja dikedai2 urg islam. apalah bangganya kita berbelanja dikedai ah cong, kedai gergasi, yg mungkin lebih murah 2 - 3 kupang.


aku cuma kata bayangkan, bayang2 gin kada kalihatan ni

APAI
Lans Koperal
Lans Koperal

Posts : 180
Points : 189
Join date : 22/05/2009
Location : Miri

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by Atong on Fri Aug 14, 2009 8:54 pm

orang islam juai harga mahai

tak leh kawtim

bukan dua kupang beb

beza 10 persen beb

amacam????


~Atong~beli ikut kualiti jer tak kira siapa juai
atong atong atong

Atong
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 8268
Points : 8310
Join date : 22/05/2009
Location : Alam Maya (Kuala Lumpur)

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by hasbima@abe on Sat Aug 15, 2009 2:00 am

perniagaan blue waves

hasbima@abe
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15609
Points : 15721
Join date : 13/06/2009
Age : 55
Location : tamaloh

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by ~lampuyang~ on Sat Aug 15, 2009 2:55 am

percaya atau tidak...rakyat malaysia lebih percayakan barangan luarnegara..

~lampuyang~
Kolonel
Kolonel

Posts : 2228
Points : 2238
Join date : 22/05/2009
Age : 45
Location : shah alam

http://http:/www.tagged.com/joreezhanna

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by waw on Sat Aug 15, 2009 9:23 am

Lebih lagi kalau barangan tu matan England, U S , Australia , New Zealand........

waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by adikacu on Wed Oct 14, 2009 3:31 pm

Semak Bonus HPA secara Online


Semua ahli, pengedar dan pemimpin HPA boleh melihat dan menyemak BONUS
BULANAN HPA mulai sekarang. Sistem Maklumat HPA (MIS) telah
membangunkan laman web ini bagi memberi kemudahan kepada pengedar untuk
menyemak BONUS BULANAN masing-masing. Bonus bulan Ogos 2009 telah
dimasukkan.

Ahli HPA boleh mendaftar keahlian mereka melalui laman web berikut:

http://hpa.com.my/bonus/

Sistem ini hanya memaparkan jumlah bonus sahaja. Tiada penyata. Pendaftaran dibuka sekarang!

Dapatkan Penyata Bonus Bulanan HPA Melalui Emel

Semua ahli HPA boleh memohon mendapatkan penyata bonus bulanan melalui
emel. Ia akan dihantar dalam bentuk softcopy format MS Excel. Untuk
urusan ini, sila emel ke:

awm.mis [at] gmail.com

*Gantikan [at] dengan @ apabila menghantar emel

Untuk mendapatkan susunan hirarki downline melalui emel, alamat emel untuk dihubungi ialah:

yuslina_y [at] yahoo.com

*Gantikan [at] dengan @ apabila menghantar emel


Layari: http://puncakgroup.blogspot.com

adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by waw on Wed Oct 14, 2009 3:37 pm

Tarima kasih atas infomasi.......

waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by sydhus on Wed Oct 14, 2009 4:31 pm

hjoreezhanna wrote:percaya atau tidak...rakyat malaysia lebih percayakan barangan luarnegara..

bujur tuh chu...!! usah kan barang..bukan barang pon dr luar negara!!

sydhus
Kapten
Kapten

Posts : 909
Points : 911
Join date : 24/05/2009
Age : 87
Location : kaki langit

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by utoh-Q8 on Wed Oct 14, 2009 5:13 pm

adikacu wrote:Radix Bakery House HPA yang terletak bersebelahan dengan Restoran Radix
Oriental Cuisine (ROC) memulakan perniagaannya pada 5 Ogos 2009 yang
lalu selepas dirasmikan oleh Tuan Haji Ismail Haji Ahmad. Radix Bakery
House ini menggunakan produk-produk HPA seperti olive oil, madu, kismis, kopi radix, koko radix, jem nenas, jem roselle dalam pembuatan kek dan roti yg dijamin HALAL.

http://www.DuniaHerba.net/zakizubit68Di
samping itu juga produk-produk Radix Bakery House ini mempunyai
keunikan tersendiri kerana mengandungi herba-herba HPA. Di antara
produk-produknya ialah cup cake, muffin, aising cake, pizza,cream puff,
roti, butter cake, biskut dan lain-lain. Di antara sebab-sebab
yang membuatkan HPA mahu menubuhkan kedai keknya sendiri adalah kerana
menyahut seruan daripada JAKIM dan PPIM yang mengatakan bahawa lebih
daripada 80% kek yang dijual di pasaran pada hari ini menggunakan berus
yang mengandungi bahan haram.
http://www.DuniaHerba.net/zakizubit68

Penggunaan
jeli dan gelatin serta keju yang berleluasa dalam pembuatan kek ini
juga antara faktor usaha dari HPA ini. Alhamdullillah, keju yg
digunakan dalam produk Radix Bakery House ini adalah diperbuat daripada
minyak kelapa sawit seperti yg dimaklumkan oleh Tuan Haji semasa
perasmian berlangsung. Penggunaan mentega dan pewarna juga
membimbangkan kita. Tetapi HPA tetap mencuba mencari altenatif lain
yang dapat menggantikan bahan ini. Malah ada juga kek yang mengandungi
sedikit alkohol untukk membuatkan kek tersebut jadi gebu dan besar.
Semua masalah ini Insyaallah, HPA berusaha untuk mengadakan altenatif
lain.
Semoga perniagaan kek ini dapat didirikan di setiap daerah seluruh Malaysia. Insyaallah.
sumber: Dunia Herba

Salam la adikacu;

Aku asa handak bulik mesia handak mambuka Radix Bakery House.... amun handak jadi Radix Bakery House kawa leh... Radix Bakery House ni di buka jua lah franchise nya....

utoh-Q8
Mejar
Mejar

Posts : 1350
Points : 1359
Join date : 16/08/2009
Location : Q8-->Turkmenistan-->Saudi Arabia--->Cambodia--->Miri Sarawak

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by adikacu on Wed Oct 14, 2009 5:33 pm

mun ada yg minat join bisnes franchise bulih haja. tapi modalnya tinggi.

Mereka yang berminat untuk membuka Restoran RFC, RCH (Radix Chicken
House), ROC (Radix Oriental Cuisine) dan Radix Bakery House (RBH) boleh
menghubungi saya sendiri (Pengarah Urusan) melalui SMS (012-4059717).
Semua contoh perniagaan itu terdapat di HPA City Sungai Petani dan Alor
Setar, boleh menjadi “prototaip” untuk dipindah ke mana sahaja lokasi
pilihan anda.
Keinginan anda untuk bersama HPA mengembangkan produk halal kami
dahului dengan ucapan terima kasih. Kos projek adalah seperti berikut:
1. RFC - 1.5 juta
2. RCH - 500 - 600k
3. ROC - 300 - 400k
4. RBH - 100 - 200k.
Kesemua bergantung kepada lokasi dan keluasan tempat pembinaan.
Apapun jumpa saya (Pengarah Urusan) dulu sebelum membuat apa-apa
keputusan. Terima Kasih.
Sumber: JawiHerbShop.blogspot.com
ada yg sanggup??

adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by utoh-Q8 on Wed Oct 14, 2009 7:36 pm

adikacu wrote:mun ada yg minat join bisnes franchise bulih haja. tapi modalnya tinggi.

Mereka yang berminat untuk membuka Restoran RFC, RCH (Radix Chicken
House), ROC (Radix Oriental Cuisine) dan Radix Bakery House (RBH) boleh
menghubungi saya sendiri (Pengarah Urusan) melalui SMS (012-4059717).
Semua contoh perniagaan itu terdapat di HPA City Sungai Petani dan Alor
Setar, boleh menjadi “prototaip” untuk dipindah ke mana sahaja lokasi
pilihan anda.
Keinginan anda untuk bersama HPA mengembangkan produk halal kami
dahului dengan ucapan terima kasih. Kos projek adalah seperti berikut:
1. RFC - 1.5 juta
2. RCH - 500 - 600k
3. ROC - 300 - 400k
4. RBH - 100 - 200k.
Kesemua bergantung kepada lokasi dan keluasan tempat pembinaan.
Apapun jumpa saya (Pengarah Urusan) dulu sebelum membuat apa-apa
keputusan. Terima Kasih.
Sumber: JawiHerbShop.blogspot.com
ada yg sanggup??

salam adikacu;

Iya saya ni asal selangor...duduk SP...la ni duduk Q8... dulu ada 1 kawan babini gawe Chemical Engineer di kilang HPA....

Inggih angah nya ada ai ancaman tagal kada di SP..... kalau RBH tu sanggup kot...

Terpikir je...nak berniaga sendiri....sambil part time nak wat keje keje consultant dari rumah je... sambil nak make sure anak anak jadi orang

Rasa dah malas nak makan gaji....

Barelaan

utoh-Q8
Mejar
Mejar

Posts : 1350
Points : 1359
Join date : 16/08/2009
Location : Q8-->Turkmenistan-->Saudi Arabia--->Cambodia--->Miri Sarawak

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by waw on Thu Oct 15, 2009 7:48 pm

utoh-Q8 wrote:
adikacu wrote:mun ada yg minat join bisnes franchise bulih haja. tapi modalnya tinggi.

Mereka yang berminat untuk membuka Restoran RFC, RCH (Radix Chicken
House), ROC (Radix Oriental Cuisine) dan Radix Bakery House (RBH) boleh
menghubungi saya sendiri (Pengarah Urusan) melalui SMS (012-4059717).
Semua contoh perniagaan itu terdapat di HPA City Sungai Petani dan Alor
Setar, boleh menjadi “prototaip” untuk dipindah ke mana sahaja lokasi
pilihan anda.
Keinginan anda untuk bersama HPA mengembangkan produk halal kami
dahului dengan ucapan terima kasih. Kos projek adalah seperti berikut:
1. RFC - 1.5 juta
2. RCH - 500 - 600k
3. ROC - 300 - 400k
4. RBH - 100 - 200k.
Kesemua bergantung kepada lokasi dan keluasan tempat pembinaan.
Apapun jumpa saya (Pengarah Urusan) dulu sebelum membuat apa-apa
keputusan. Terima Kasih.
Sumber: JawiHerbShop.blogspot.com
ada yg sanggup??

salam adikacu;

Iya saya ni asal selangor...duduk SP...la ni duduk Q8... dulu ada 1 kawan babini gawe Chemical Engineer di kilang HPA....

Inggih angah nya ada ai ancaman tagal kada di SP..... kalau RBH tu sanggup kot...

Terpikir je...nak berniaga sendiri....sambil part time nak wat keje keje consultant dari rumah je... sambil nak make sure anak anak jadi orang

Rasa dah malas nak makan gaji....

Barelaan



Tahniah UtohQ8.....batambah kulaan manjadi Usahawan.....

Lagi pun HPA tu bat muslim

waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by hasbima@abe on Thu Oct 15, 2009 9:59 pm

umpat manering haja

hasbima@abe
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15609
Points : 15721
Join date : 13/06/2009
Age : 55
Location : tamaloh

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by waw on Thu Oct 15, 2009 10:21 pm

Mula mula Hasbima manireng.........


imbah tu datang mamungut CUKAI.....he he he

waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by waw on Thu Oct 15, 2009 11:42 pm

Amun Koop joint venture awan HPA bagus jua luko'

waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by adikacu on Mon Oct 19, 2009 5:06 pm

utoh-Q8 wrote:
adikacu wrote:mun ada yg minat join bisnes franchise bulih haja. tapi modalnya tinggi.

Mereka yang berminat untuk membuka Restoran RFC, RCH (Radix Chicken
House), ROC (Radix Oriental Cuisine) dan Radix Bakery House (RBH) boleh
menghubungi saya sendiri (Pengarah Urusan) melalui SMS (012-4059717).
Semua contoh perniagaan itu terdapat di HPA City Sungai Petani dan Alor
Setar, boleh menjadi “prototaip” untuk dipindah ke mana sahaja lokasi
pilihan anda.
Keinginan anda untuk bersama HPA mengembangkan produk halal kami
dahului dengan ucapan terima kasih. Kos projek adalah seperti berikut:
1. RFC - 1.5 juta
2. RCH - 500 - 600k
3. ROC - 300 - 400k
4. RBH - 100 - 200k.
Kesemua bergantung kepada lokasi dan keluasan tempat pembinaan.
Apapun jumpa saya (Pengarah Urusan) dulu sebelum membuat apa-apa
keputusan. Terima Kasih.
Sumber: JawiHerbShop.blogspot.com
ada yg sanggup??

salam adikacu;

Iya saya ni asal selangor...duduk SP...la ni duduk Q8... dulu ada 1 kawan babini gawe Chemical Engineer di kilang HPA....

Inggih angah nya ada ai ancaman tagal kada di SP..... kalau RBH tu sanggup kot...

Terpikir je...nak berniaga sendiri....sambil part time nak wat keje keje consultant dari rumah je... sambil nak make sure anak anak jadi orang

Rasa dah malas nak makan gaji....

Barelaan

bulih haja..
kaina buka di bangi. insyaAllah RFC buka kat bangi oktober ni. kalau utoh buka RBH kat bangi pun ok juga.Kalau nak tau pasal buka RBH ni kena hubungi HQ. aku ni ajen kecil2lan je..

mun ada kulaan yg luman jd ahli HPA. ayoh medaftar di link ni. daftar online lg nyaman

http://www.duniaherba.net/sudin74

adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by waw on Sat Oct 24, 2009 10:24 pm

tAHNIAH ADIKACU

waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by adikacu on Sat Oct 24, 2009 11:40 pm

Sekadar berkongsi, utk keberkatan semua umat islam jua...

adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by adikacu on Sat Oct 24, 2009 11:43 pm

Sekadar berkongsi, utk keberkatan semua umat islam jua...

adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by Sponsored content Today at 10:34 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum