Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Page 4 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by adikacu on Fri Jan 01, 2010 1:13 am

Berita baik untuk rakyat Melaka. Restoran RFC ke-5 telah dibuka di Mydin Mall, Melaka dan telah dirasmi pada 24 Disember 2009 oleh Pengarah Urusan HPA sendiri.

1. RFC Lagenda – Sungai Petani
2. RFC Shahab Perdana – Alor Setar
3. RFC Laguna – Sungai Petani
4. RFC Kluang – Johor
5. RFC Mydin Mall – Melaka.

Menurut Tuan Haji Ismail, walaupun pembukaan ini tidak dilakukan secara besar besaran tetapi RFC ini merupakan RFC tercantik sehingga kini menurut pandangan beberapa orang pemerhati. InsyaAllah akan menyusul segera 4 lokasi baru yang akan di beritahu kelak.

Khabarnya lokasi lain tersebut ialah Shah Alam, Ampang, Kuala Terengganu dan Kubang Kerian. Sama-sama kita nantikan.

http://puncakgroup.blogspot.com

adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by waw on Fri Jan 01, 2010 6:48 am

ari ni.....Di Hang Tuah Jaya .......gerai HPA.....akan menjual barangan

HPA pada harga pengedar walaupun pada

bukan ahli

semalam aku manukar lima papan kopirediX.

waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by hasbima@abe on Fri Jan 01, 2010 8:04 am

di Temerloh bila handak membuka restoran RFC

hasbima@abe
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15609
Points : 15721
Join date : 13/06/2009
Age : 55
Location : tamaloh

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by waw on Fri Jan 01, 2010 10:39 am

hasbima@abe wrote:di Temerloh bila handak membuka restoran RFC



tangahari kina aku handak ka Restoran tu.......urang malaka katuju pedas

waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by adikacu on Fri Jan 01, 2010 12:48 pm

Selamat Tahun Baru


http://puncakgroup.blogspot.com

adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by adikacu on Mon Feb 22, 2010 1:31 am

Kilang Botol HPA
Kilang Botol HPA telah dirasmikan pembukaannya oleh Pengarah Urusan HPA, Tuan Haji Ismail bin Haji Ahmad pada 4 Februari 2010 yang lalu. Kilang ini terletak bersebelahan Kilang Cola Radix HPA.. Berita penuh disini..

adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by UmaYani/UY on Mon Feb 22, 2010 9:16 am

tima kasih mamadahkan...

ako dah lawas jadi ahli HPA...ada ai nukar barang2nya

untuk kagunaan sendiri haje...

UmaYani/UY
Brigedier Jeneral
Brigedier Jeneral

Posts : 3505
Points : 3508
Join date : 22/05/2009
Location : Meru, Klang

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by didin on Mon Feb 22, 2010 3:08 pm

ulun da paham napa itu HPA

didin
Brigedier Jeneral
Brigedier Jeneral

Posts : 3388
Points : 3399
Join date : 21/10/2009
Age : 49
Location : Banjarmasin-Palangka Raya

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by adikacu on Mon Feb 22, 2010 5:01 pm

HPA (Herba Penawar Al-wahida) Very Happy

adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by UmaYani/UY on Mon Feb 22, 2010 5:12 pm

ubat2an herba dan macam2 produk muslim kita....

UmaYani/UY
Brigedier Jeneral
Brigedier Jeneral

Posts : 3505
Points : 3508
Join date : 22/05/2009
Location : Meru, Klang

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by adikacu on Mon Feb 22, 2010 10:22 pm

UmaYani/UY wrote:ubat2an herba dan macam2 produk muslim kita....
bukan saja ubatan herba, malah pelbagai produk lain kegunaan dirumah dan produk makanan keluaran org muslim kita

adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by hasbima@abe on Tue Feb 23, 2010 9:06 am

HPA ni banjar kah ampunnya

hasbima@abe
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15609
Points : 15721
Join date : 13/06/2009
Age : 55
Location : tamaloh

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by *ROSMAH* on Tue Feb 23, 2010 11:47 am

Kak ros nia umpat mambaca wan mandangar habar haja..
Handak umpatan orang tia jauh bangat di pantai timur..
Kada suah malihat HPA nya kaya'apa lagi!!

*ROSMAH*
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 6093
Points : 6137
Join date : 29/05/2009
Age : 59

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by adikacu on Wed Feb 24, 2010 12:40 am

hasbima@abe wrote:HPA ni banjar kah ampunnya
empunya HPA ni bukan org banjar punya, tapi org kita yg seagama dgn kita. Very Happy

adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by hasbima@abe on Wed Feb 24, 2010 11:58 pm

oh dintu kah

jom hah sokong perniagaan urang kita

mun kada kita siapa lagi

hasbima@abe
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15609
Points : 15721
Join date : 13/06/2009
Age : 55
Location : tamaloh

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by waw on Thu Feb 25, 2010 12:23 am

Ya....kita kana manggunakan barangan H P A

waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by adikacu on Mon Mar 22, 2010 12:58 am

ada yg ingin masuk ahli sila join kami di Dunia Herba HPA

Dunia Herba HPA

adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by adikacu on Mon Mar 22, 2010 1:03 am



1 Malaysia 1 HPA

http://www.duniaherba.net/jozan

adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by adikacu on Mon Mar 22, 2010 1:13 am

Adakah MLM HPA memenuhi prinsip yang ditetapkan dalam Hukum Syariah?

Berdasarkan pengalaman saya selama hampir 13 tahun sebagai usahahawan MLM HPA, saya mendapati bahawa HPA merupakan sebuah syarikat yang benar-benar berusaha untuk memenuhi prinsip hukum syariah dalam perniagaan MLM. Banyak fakta yang dapat dikemukakan di sini untuk diteliti oleh semua pihak:

Pengurusan
HPA mewujudkan sistem pengurusan yang berprinsipkan bahawa; ”pekerja yang bertaqwa, Majikannya adalah Allah s.w.t”. ini bermaksud bahawa setiap pekerja harus menjalankan tanggungjawab dengan jujur dan amanah serta menganggap bahawa setiap tugas yang dilakukan adalah kerana Allah semata-mata. Pekerja yang rajin dan jujur serta mematuhi perintah Allah akan diutamakan untuk kenaikan pangkat dan insentif.

Bahan Mentah
HPA memastikan agar bahan mentah diperolehi daripada sumber yang bersih lagi halal. Herba-herba yang ditanam di ladang HPA bebas daripada bahan kimia. Penternakan ayam, lembu dan kambing dijalankan secara organik dengan tidak menggunakan suntikan hormon tumbesaran, dan makanan yang bersih dan tidak bercampur bahan antibiotik. Dalam industri pembuatan minuman, HPA menggunakan bahan pemanis herba.

Produk
produk yang dihasillkan dipastikan mengikut kualiti dan standard yang ditetapkan oleh pihak berkuasa iaitu di bawah kawalan Kementerian Kesihatan Malaysia, memenuhi spesifikasi SIRIM dan mendapat sijil halal JAKIM.
Produk herba menggunakan tumbuh-tumbuhan herba yang terbukti selamat dan mujarab baik dari segi penjagaan kesihatan maupun untuk tujuan perawatan penyakit. HPA sentiasa mengadakan kursus pengetahuan produk secara berterusan bagi melahirkan usahawan herbalis yang berilmu.
Ahli–ahli didorong untuk menggunakan produk terlebih dahulu sebelum mengesyorkannya kepada pelanggannya.

Harga Produk
Harga setiap produk HPA terbukti murah dan berpatutan. HPA tidak mengamalkan dasar penindasan harga malah sebarang penetapan harga dibincangkan terlebih dahulu dengan ahli-ahlinya supaya dapat diterima oleh semua pihak. Malah harga produk HPA di pasaran lebih murah jika dibandingkan dengan sesetengah produk single level di pasaran.
Sebagai contoh seunit ubat gigi HPA cuma berharga RM5.00 berbanding ubat gigi colgate pada berat yang sama. Begitu juga sebotol minyak herba But-But cuma berharga RM10.00 sahaja manakala sebotol air mineral cuma RM1.20 sahaja, semua produk tersebut pula diberikan NM tertentu bagi setiap unit barangan.

Pelan Pemasaran
Sistem plan pemasaran HPA berteraskan prinsip Ihsan iaitu bebas dari penindasan, perangkap dan penipuan. Setiap insentif berserta syaratnya dibentangkan secara telus dan jelas. Pengiraan bonus bulanan dilakukan secara sistematik dan jelas. Setiap ahli menerima penyata bonus setiap bulan dan sekiranya berlaku sebarang keraguan mereka boleh memohon semakan semula dengan bahagian MIS.
Syarat maintain bulanan adalah rendah iaitu 50 NM sahaja dan tiada syarat jualan kumpulan dikenakan untuk melayakkan ahli menerima bonus jualan kumpulan seperti yang dikenakan oleh banyak syarikat MLM lain. Pembayaran bonus dibuat berdasarkan pencapaian jualan setiap individu dan kumpulannya tanpa sebarang syarat tambahan.
Dalam HPA adalah menjadi kebiasaan apabila bonus yang diperolehi oleh seseorang ahli melebihi daripada bonus up-linenya. Ini kerana sistem pemberian bonus dikira berdasarkan kadar usaha bukan semata-mata atas jualan kumpulan sahaja.

http://www.duniaherba.net/jozan

Tanggungjawab Leader atau Kepimpinan
Bagi memastikan leader-leader HPA benar-benar menjalankan peranan dan tanggungjawabnya membantu jaringan masing-masing HPA mewujudkan barisan pemimpin yang digelar Pengarah Jati Setia (PJS). Mereka dipilih dari kalangan pemimpin yang benar-benar aktif, setia dan sanggup memberikan khidmat kepada semua ahli-ahli HPA yang memerlukan bantuan dan tunjuk ajar dalam perniagaan MLM. Malah mana-mana PJS yang didapati mengabaikan tanggungjawabnya boleh digugurkan dan hilang kelayakan menerima bonus dan insentif PJS.

Top-up Sistem
HPA tidak mengamalkan sama sekali apa yang dikatakan top-up sales seperti yang banyak dilakukan oleh syarikat MLM lain. Top-up sales adalah syarat belian tambahan yang perlu dilakukan oleh seseorang ahli MLM untuk melayakkan ia menerima bonus pada bulan berkenaan sekiranya ia tidak berjaya memenuhi syarat jualan kumpulan yang tertentu. Pada tarikh tertentu kebiasaannya diantara 11 -13 hb pada setiap bulan ahli-ahli akan dimaklumkan oleh pihak ibu pejabat sama ada jualan mereka pada bulan tersebut melepasi syarat kelayakan atau tidak. Sekiranya tidak layak, mereka perlu membuat belian tambahan pada hari itu juga berdasarkan jumlah yang ditetapkan.
Ini satu bentuk penindasan dan penganiayaan oleh pihak syarikat terhadap ahli-ahlinya. Akibat daripadanya menyebabkan ramai ahli yang terpaksa mengeluarkan duit simpanan sendiri atau terpaksa berhutang atau bergolok gadai untuk mencukupkan syarat jualan yang dikenakan. Semakin tinggi pangkat seseorang ahli semakin tinggi tekanan yang dikenakan. Ramai ahli MLM yang dikesan mengalami kerugian yang besar dan ada yang bankrup sama sekali.

Tabung Kereta
HPA tidak melaksanakan skim tabung kereta kerana ia juga merupakan satu bentuk penipuan dan penganiayaan terhadap ahli-ahlinya. Melalui skim ini pengedar dijanjikan kereta mewah sekiranya dapat mencapai pangkat dan syarat jualan tertentu. Ini merupakan satu helah yang tersembunyi untuk memerangkap ahli-ahlinya untuk terpaksa meneruskan bisnes walaupun mengalami kerugian yang banyak dan berterusan. Ahli-ahli dikenakan syarat jualan bulanan yang sangat tinggi untuk melayakkan bayaran bulanan kereta dibayar oleh pihak syarikat. Sekiranya tidak mereka terpaksa membayar ansuran bulanan itu sendiri.
Ini memberikan tekanan yang hebat kepada ahli MLM tersebut sehingga berlaku krisis ekonomi dan rumah tangga. Semuanya dilakukan oleh syarikat MLM tersebut secara halus untuk mengaut keuntungan yang besar.

Tabung Perlindungan Takaful
Bagi melindungi ahli-ahlinya daripada risiko ditimpa kemalangan, kecederaan atau kematian, HPA mewujudkan skim perlindungan Insuran berkelompok. Ahli-ahlinya tidak perlu membayar premium bulanan sebaliknya cukup dengan memenuhi syarat 200 NM setiap bulan. Lain –lain syarikat MLM biasanya tidak menyediakan insentif ini. Jika ada pun hanya di kalangan leader atasan sahaja.

Kesimpulannya berdasarkan fakta di atas dapat dikatakan bahawa HPA adalah satu-satunya syarikat MLM di Malaysia yang berusaha melaksanakan sistem MLM berpandukan prinsip Syariah. Hasil daripada perjuangan syarikat untuk mengeluar dan memasarkan produk halal melalui sistem MLM yang adil, syarikat HPA kini telah muncul sebagai syarikat MLM yang cemerlang dan melahirkan ramai usahawan yang berjaya. Ramai leader dari syarikat MLM lain yang telah berhijrah ke MLM HPA selepas tertarik dengan sistem dan kaedah syariah yang diguna pakai oleh syarikat HPA. HPA kini juga telah berjaya mengukuhkan kedudukan sebagai syarikat MLM syariah di bumi Indonesia.

http://www.duniaherba.net/jozan

adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by Atong on Mon Mar 22, 2010 12:28 pm

perniagaan mon kadak ada unsur penipuan,penindasan dan riba

boleh hajak ley

Atong
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 8268
Points : 8310
Join date : 22/05/2009
Location : Alam Maya (Kuala Lumpur)

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by hasbima@abe on Mon Mar 22, 2010 5:00 pm

umpat mabaca jadiam

hasbima@abe
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15609
Points : 15721
Join date : 13/06/2009
Age : 55
Location : tamaloh

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by adikacu on Fri Apr 02, 2010 12:39 am

Salam ukhwah,


Saya ingin berkongsi dengan anda sesuatu yang hebat yang saya baru sahaja menjumpainya. Jika anda pernah terfikir untuk mencipta pendapatan sampingan dengan hanya bekerja dari rumah, HPA (Radix) adalah perniagaan terbaik dan ia menyediakan satu peluang yang cukup hebat yang tak patut dilepaskan begitu sahaja.

Barangkali anda sudah biasa mendengar atau melihat iklan Kopi Radix..Mai Secawan dan iklan Radix Cola, Sarsi di surat khabar, radio dan televisyen. Kedua-dua produk ini adalah keluaran syarikat HPA yang paling laris di pasaran. Tetapi, berapa ramai di antara kita tahu bahawa sebenarnya kita boleh menambah pendapatan dengan hanya berbelanja minum Kopi Radix setiap hari! Cuba anda bayangkan bagaimana hebatnya perniagaan ini, sambil minum kopi pun boleh dapat duit.

Sebenarnya HPA bukan sekadar mengeluarkan produk kopi dan cola sahaja bahkan sekarang sudah beratus produk telah berada menggoncang pasaran. Saya pasti anda ingin lihat produk yang lain juga bukan.

Ini laman web saya: Dunia Herba HPA

Anda boleh lihat di Menu Senarai Produk. Produk HPA terdiri daripada produk herba, makanan kesihatan, kegunaan harian, kosmetik, makanan dan minuman serta produk umrah dan haji. Bukan itu saja, HPA juga turut membuka restoran ayam gorengnya sendiri iaitu Radix Fried Chicken (RFC) yang ternyata lebih sedap dan berkhasiat dari pesaing sedia ada.

Perniagaan HPA secara online ini sangat mudah. Apabila anda mendaftar VIP melalui web kami, anda akan diberi sebuah laman web PERCUMA atas nama anda. Promosikan web anda ini kepada rakan-rakan anda di Internet dan anda akan menikmati ganjaran bonus yang banyak apabila anda mendapat ramai ahli baru melalui web anda. Ringkasnya disini anda perlu Beli, Guna Produk HPA, Promosi web untuk mendapat Bonus setiap bulan.

Usah berlengah lagi! Daftar segera menjadi ahli HPA melalui rangkaian kami untuk mendapatkan diskaun produk serta berpeluang menjana pendapatan tambahan secara online.

Luangkan sedikit masa anda untuk melayari laman web saya ini dan daftarlah segera. Pra Daftar adalah PERCUMA:

Dunia Herba HPA

Apabila anda layari web ini, pastikan anda melihat dan membaca semua maklumat penting yang kami paparkan supaya anda faham bahawa konsep perniagaan yang kami bawa ini cukup Mudah, Cepat, Berkesan dan Selamat.

Sekian, terima kasih.



Wassalam.

“Produk Halal Muslim Lagi Suci, Perniagaan Berkualiti”

adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by adikacu on Fri Apr 02, 2010 12:51 am






Dunia Herba HPA Smile

adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by waw on Fri Apr 02, 2010 12:53 am

Mangalahkan revell nampak nya

waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by adikacu on Mon Apr 05, 2010 12:17 am

HOTEL EL ZAHRAA INN SG PETANI



Dengan konsep Islamik dan senibina Islam serta berkonsepkan ciri-ciri timur tengah sejuk mata memandang. Diiringi dengan alunan nasyid yang merdu dan laungan azan ketika masuk waktu solat serta laynan mesrta dari pihak hotel membuatkan pengalaman menginap di sana tidak dapat dilupakan…SUBHANALLAH….

El-Zahraa inn menyediakan 29 bilik untuk dinikmati oleh para pelanggan.
1. Bilik Executive – 4 bilik
2. Bilik Deluxe – 2 bilik
3. Superior (Double) – 15 bilik
4. Superior (Single) – 8 bilik
Bilik Superior (single) sesuai bagi pelanggan yang memerlukan ruang tidur dan rehat ekonomi (RM90).

Bagi pelanggan yang mementingkan keselesaan dan ketenangan bolehlah memilih bilik yang executive yang dihiasi fabrik serta hiasan dalaman serba mewah (RM150).

Bilik superior (Double) bagi pelanggan yang berpasangan. Bagi mereka yang berkeluarga boleh memilih bilik jenis Deluxe (RM100)

Antara kemudahan di dalam bilik:
Bilik berhawa dingin, LCD TV, Telefon, Peti sejuk, Cerek Elektrik, Air panas/sejuk, seterika, sejadah, Al-Quran, kain batik dan kain pelikat dan produk HPA.
Terletak di tengah kepesatan pertumbuhan bandar Sungai Petani bahagian Utara, iaitu di Lagenda Height, El-Zahraa Inn boleh dikunjungi dari plaza tol Sungai Petani utara oleh pelanggan yang menggunakan lebuhraya utara-selatan.Hotel ini juga dikelililngi oleh rangkaian perniagaan HPA yang lain seperti Restoran Radix Fried Chicken, ROR, ROC dan Radix Bakery House.
Untuk keterangan lanjut dan tempahan, sila hubungi:

Tel : 04-4259144/150
Fax: 04-4259131

adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Al-Wahida Marketing Sdn Bhd (HPA)

Post by Sponsored content Today at 6:10 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum