Cosway (M) Sdn Bhd

Page 1 of 7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Cosway (M) Sdn Bhd

Post by adikacu on Wed Jun 17, 2009 10:21 am

Assalammulaikum..

Korang pernah dengar pasal Cosway?

Mungkin ada yg pernah kenal dan tahu pasal Cosway

Dan mungkin ada yg tak tahu atau kurang tahu pasal Cosway.

Mai saya terangkan pasal Syarikat Cosway ni.

Cosway merupakan anak syarikat dibawah Berjaya Group.

Cosway ditubuhkan pada 1979 (lama dah tu)
memiliki bangunannya sendiri di Jalan Raja Chulan.

Stokis Cosway terdapat diseluruh Malaysia, Brunai, Singapore dan Indonesia.

Lebih 1000 jenis Produk Cosway berada dipasaran.

Harga produk yg rendah dan berpatutan.

Promosi setiap bulan pada harga HEBAT!!

Cosway memberi ganjaran kepada ahli secara pendapatan bonus tiap-tiap
bulan mengikut usaha anda.Sistem bonus Cosway merupakan sistem tanpa
pemisahan (No breakaway) dan memberi peluang untuk mendapat pendapatan
berterusan.

Insya Allah jika kena caranya boleh dpt income 1k tiap2 bulan.


adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by **ejaaj** on Wed Jun 17, 2009 10:28 am

hihihi.....eja ahli cosway....

**ejaaj**
Pegawai Waran I
Pegawai Waran I

Posts : 661
Points : 686
Join date : 27/05/2009
Age : 41
Location : serdang

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by adikacu on Wed Jun 17, 2009 10:40 am

Terbaru ialah eCosway

merupakan sistem baru dlm perniagaan cosway.
lebih mudah, cepat dan perniagaan yg global

anda boleh taja ahli sehingga keluar negara.

sistem pengurusan komputer yg mudah (setiap ahli akan diberi id utk akses ke web ecosway yg membolehkan anda menyemak maklumat anda dan downline anda dr masa ke semasa.

Merupakan rangkaian perniagaan yg pelbagai

Produk - Kad Kredit - U Mobile - Stokis


adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by adikacu on Wed Jun 17, 2009 10:43 am

Boleh singgah di Sini
http://ecoswaybiz2u.blogspot.com

adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by RATUDUYUNG on Wed Jun 17, 2009 6:06 pm

RD bukan AHLI cosway. tapi.. dah lawas ma'makai pupur cosway. mun ada yg handak manukar pupur cosway gin RD ada jual. boleh order . hahahaha.. bounce

RATUDUYUNG
Mejar
Mejar

Posts : 1320
Points : 1380
Join date : 25/05/2009
Age : 96
Location : Sentul W. Persukutuan KUALA LUMPUR/Asal BKT. MERAH TAIPING PERAK.

http://tagged.com/ratuduyung

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by Atong on Wed Jun 17, 2009 9:08 pm

oooo adikacu nei pakar bidang cosway amway myway anyway!!!!!

perniagaan punca 90 persen rezeki lei!!!



~Atong~up up and away!!!
atong atong atong

Atong
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 8268
Points : 8310
Join date : 22/05/2009
Location : Alam Maya (Kuala Lumpur)

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by adikacu on Thu Jun 18, 2009 2:21 am

Atong wrote:oooo adikacu nei pakar bidang cosway amway myway anyway!!!!!

perniagaan punca 90 persen rezeki lei!!!



~Atong~up up and away!!!
atong atong atong

hehehe.. mun ada yg berminat nak buat bisnes eCosway ayolah.. join group ulun, kaina ulun bimbing ikam jln bisnes ni. InsyaAllah hingkat berjaya jika kena gayanya dan rajin berusaha.

adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by adikacu on Thu Jun 18, 2009 2:27 am

RATUDUYUNG wrote:RD bukan AHLI cosway. tapi.. dah lawas ma'makai pupur cosway. mun ada yg handak manukar pupur cosway gin RD ada jual. boleh order . hahahaha.. bounce

jd ahli biasa je ke?? tak mau buat bisnes ecosway ke?

adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by waw on Thu Jun 18, 2009 12:07 pm

mun koop maulah bisness kaini kaipa leh

waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by adikacu on Thu Jun 18, 2009 1:03 pm

waw wrote:mun koop maulah bisness kaini kaipa leh
Kalau andika berminat nak join bisnes ecosway boleh ulun ajarkan call ulun 012-5648649. Very Happy

adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by waw on Thu Jun 18, 2009 1:08 pm

Tarima Kasih Adikacu......

Ulun dah ada syarikat sendiri.......Tarima kasih

waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by adikacu on Thu Jun 18, 2009 1:19 pm

wah bagusnya waw ada syarikat sendiri apa garan syarikatnya?

adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by waw on Thu Jun 18, 2009 2:58 pm

Jentayu Min Enterprise...............................




waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by AJ on Thu Jun 18, 2009 5:28 pm

adikacu/ zubir..... hj napiah di bdr baru bangi tu downline hang ka?

AJ
Mejar
Mejar

Posts : 1479
Points : 1850
Join date : 22/05/2009
Age : 43
Location : serdang/putrajaya/enstek_nilai

http://www.kulaan-aj.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by adikacu on Thu Jun 18, 2009 5:37 pm

AJ wrote:adikacu/ zubir..... hj napiah di bdr baru bangi tu downline hang ka?

waaa.. aj nandu ka dgn hj napiah tu. Bujur ai dia upline aku.

adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by AJ on Thu Jun 18, 2009 5:57 pm

income nya jar rm6k-rm8k sebulan hasil dari bonus cosway jar

AJ
Mejar
Mejar

Posts : 1479
Points : 1850
Join date : 22/05/2009
Age : 43
Location : serdang/putrajaya/enstek_nilai

http://www.kulaan-aj.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by adikacu on Thu Jun 18, 2009 11:00 pm

AJ wrote:income nya jar rm6k-rm8k sebulan hasil dari bonus cosway jar

Aj nandu ka dgn Hj Napiah tu? Dia memang dh lama join cosway dan antara org yg dh berjaya dlm cosway.

adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by adikacu on Thu Jun 18, 2009 11:03 pm

kalau aj jumpa napiah tolong smpaikn salam saya pd dia kata saadon kirim salam. nanti dia akan bg tau siapa sya dgn hj napiah tu hehehehe Very Happy

adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by adikacu on Tue Jul 07, 2009 5:58 pm

Peluang jd sugih dgn eCosway.

mun ada yg mahu cari extra income ayuh join eCosway.
insyaAllah kena caranya hingkat sugih dan hidup sanang.

adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by adikacu on Mon Nov 09, 2009 11:37 pm



http://smallbiz2u.blogspot.com

adikacu
Koperal
Koperal

Posts : 215
Points : 240
Join date : 16/06/2009
Age : 37
Location : kedah

http://teratak5.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by shah79 on Sun Jan 10, 2010 11:55 pm

salam kulaan sebarataan..


aku hanyar hantar proposal kat hq ecosway.. untuk buat "BISNEZ OWNER"/ bukak SHOPLOT utk prodok2 cosway nih...
insyaallah, bulan 3 @ bulan 4 nih akan mula la kedai kami tuh...
so kulaan2 semua., sapa2 yg serius nak berniaga sendiri dan berminat nak jadi tokey dan running bisnes sendiri,dikedai yg kulaan sendiri yg pilih boleh lah menakuni/call aku. nanti aku bawa kat stokis upline aku yg dah run stokis dia sendri ni utk kita bincang lebih lanjut dan utk kulaan nampak macaman peluang yg kulaan boleh rebut utk kehidupan yg lebih cemerlang....

shah 019-2605771 ( klang valley/s.alam,kota damansara )

shah79
Prebet

Posts : 69
Points : 69
Join date : 10/01/2010

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by shah79 on Mon Jan 11, 2010 12:10 am

Peluang Perniagaan Yang Belum Pernah Ada..




Buka stokis
francais eCosway PERCUMA!!





Dan peroleh pendapatan sekurang-kurangnya
RM5,000 sebulan..




eCosway

sedang memberi peluang kepada wanita terutamanya bumiputera untuk

menjadi pengusaha Condo Stores. eCosway merancang untuk

menubuhkan sekurang-kurangnya 1,000 stokis di seluruh negara. Buat

masa ini hanya 300 stokis yang ada di Malaysia dan eCosway memerlukan

lebih kurang 700 buah stokis lagi untuk mencapai sasaran.


Dalam

konsep Condo Stores ini, eCosway akan menyediakan stok permulaan

bernilai RM150,000. Kos ubahsuai, bil air & elektrik, sewa premis,

pemasangan CCTV dan penghawa dingin serta set komputer semuanya

ditanggung oleh eCosway (bernilai lebih kurang RM500,000). Pengusaha

stokis hanya perlu menjalankan operasi dan berpeluang menjana

pendapatan sekurang-kurangnya RM5,000 sebulan!


700 Condo Stores lagi perlu dibuka!!











Syarikat menyediakan segalanya...



















Tidak perlu bayar sewa

Tidak perlu kos ubahsuai kedai

Tidak perlu beli stok

Tidak perlu bayar bil elektrik / air






Anda hanya perlu...




















Mengusahakan Condo Stores


Membina rangkaian pembeli VIP


Mencari bakal pengusaha
Condo Stores seperti anda


Mencari orang yang boleh memperkenalkan bakal pengusaha
Condo Stores kepada anda









Bagaimana untuk menjadi pengusaha
Condo Stores?



1.)
Terbuka kepada wanita sahaja dan perlu
menjalankan perniagaan ini sepenuh masa dengan penuh komitmen.
2.)
Daftar sebagai Business Owner (BO)
eCoswaydengan yuran pendaftaran RM100.
3.)
Membeli Set Produk Istimewa sebanyak 500eV (RM2,200 - RM2,800)
dalam masa 30 hari selepas pendaftaran.
4.)
Lokasi
kedai anda boleh pilih sendiri atau ditentukan oleh eCosway.
5.)
Wajib menghadiri temuduga
(Verbal Assessment Test) di Wisma Cosway, Jalan Raja Chulan, Kuala Lumpur.
6.)
Setelah

lulus temuduga, anda perlu mengikuti kursus produk selama 2 minggu di

Wisma Cosway. Kos pengangkutan, penginapan serta elaun makan RM50

sehari ditanggung oleh eCosway bagi calon dari negeri lain.
7.)
Wajib

menghadiri kursus pengendalian sistem komputer serta kursus pengurusan
Condo Stores
masing-masing selama 1 minggu. Semua kos ditanggung oleh

eCosway.
8.)
Menyediakan deposit sebanyak RM10,000
(boleh dibuat secara ansuran RM1,000

x 10 bulan
) beserta 2 orang

penjamin yang mempunyai pendapatan bulanan minimum RM2,500 atau deposit

RM30,000 tanpa penjamin. Wang deposit ini akan dikembalikan jika anda

tidak lagi mengusahakan Condo Stores.









Pelan Keuntungan Condo Stores






Komisyen jualan 6 bulan pertama:-


Bulan pertama hingga bulan ke-6, komisyen 10%


Contoh:
Jika jualan sebanyak RM50,000 maka
(50,000 x 10% = RM5,000)
Komisyen Jualan = RM5,000



Komisyen bulan-bulan seterusnya:-



Kategori A: Stokis di dalam shopping center
= 5%


Contoh:
Jika jualan sebanyak RM100,000 maka
(100,000 x 5% = RM5,000)
Komisyen Jualan = RM5,000




Kategori B: Stokis di rumah kedai


Komisyen jualan RM30,000 pertama = RM10%
Komisyen jualan RM30,000 ke atas = 5%
Contoh:
Jika jualan sebanyak RM100,000 maka
30,000 x 10% = RM3,000
70,000 x 5% = RM3,500
Jumlah Komisyen = RM6,500











Insentif Lain


1.) Komisyen Rangkaian VIP/BO
RM500 akan dibayar untuk setiap tajaan 50 ahli VIP Shopper yang
baru




2.) Insentif untuk jualan produk
baru



3.) Insentif RM50 untuk setiap
kelulusan kad kredit (Ambank member-get-member campaign)




4.) Insentif RM50 untuk setiap
kelulusan permohonan postpaid U-Mobile

shah79
Prebet

Posts : 69
Points : 69
Join date : 10/01/2010

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by shah79 on Mon Jan 11, 2010 12:18 am

mari sebarataan.... so far kuota bumi masih lagi banyak kosong... terutamanya dikawasan luar bandar... coz cosway nih byk umur mak2 dan kakak kita yg byk guna... , so, sapa ada kawan bebini ( wanita ) @ anak yg dah baru graduate but belum ada kerja/menganggur, tapi minat utk buat perniaagaan sendiri... boleh lah ceburi bersama ecosway... call la aku, insyaAllah, akan diajar hingga berjaya... sy percaya, bahawa manusia nih boleh merubah kehidupanya kepada yg lebih baik, jika diberi peluang yg sewajarnya...

shah79
Prebet

Posts : 69
Points : 69
Join date : 10/01/2010

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by shah79 on Mon Jan 11, 2010 11:01 am

shah79 wrote:mari sebarataan.... so far kuota bumi masih lagi banyak kosong... terutamanya dikawasan luar bandar... coz cosway nih byk umur mak2 dan kakak kita yg byk guna... , so, sapa ada kawan bebini ( wanita ) @ anak yg dah baru graduate but belum ada kerja/menganggur, tapi minat utk buat perniaagaan sendiri... boleh lah ceburi bersama ecosway... call la aku, insyaAllah, akan diajar hingga berjaya... sy percaya, bahawa manusia nih boleh merubah kehidupanya kepada yg lebih baik, jika diberi peluang yg sewajarnya...

JOM SERTAI SAYA..

SHAH 019-2605771

shah79
Prebet

Posts : 69
Points : 69
Join date : 10/01/2010

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by hasbima@abe on Tue Jan 12, 2010 1:36 am

ayuha ikam badahulu

abe andudi ha....

hasbima@abe
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15609
Points : 15721
Join date : 13/06/2009
Age : 55
Location : tamaloh

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by Sponsored content Today at 6:08 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum