Cosway (M) Sdn Bhd

Page 2 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by Atong on Tue Jan 12, 2010 11:24 am

ayo hak

ulon gin dudi dudik hak

Atong
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 8268
Points : 8310
Join date : 22/05/2009
Location : Alam Maya (Kuala Lumpur)

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by shah79 on Tue Jan 12, 2010 3:32 pm

jom.. sebarataan.... sama2 membina kejayaan..

shah79
Prebet

Posts : 69
Points : 69
Join date : 10/01/2010

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by Atong on Tue Jan 12, 2010 4:18 pm

betakon

condo stores andikak dimana?

atau andikak tokeh ganal kah?

Atong
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 8268
Points : 8310
Join date : 22/05/2009
Location : Alam Maya (Kuala Lumpur)

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by najib on Tue Jan 12, 2010 8:32 pm

assalamulaikum !

TAHNIAH ...... lahir lagi seurang USAHAWAN.


najib
Leftenen
Leftenen

Posts : 832
Points : 843
Join date : 03/06/2009
Location : shah alam

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by shah79 on Tue Jan 12, 2010 11:04 pm

Atong wrote:betakon

condo stores andikak dimana?

atau andikak tokeh ganal kah?

salam.. angahnya.. saya punya shoplot tak buka lagi.. masih dalam proses.. insyaAllah dalam bulan Mac 2010 nih akan dibuka....

jika angahnya ingin lihat contoh premis kedai serbanika ecosway nih... boleh kita jumpa saya bawa upline saya yg dah berjaya buka di kelana square dan satu lagi di subang perdana... boleh la bagi tahu kat kulaan angahnya ( bebinian ) untuk mendaptkan perniagaan sendiri.... saya akan terangkan dgn lebih jelas bagaimana konsep kedai nih...

shah79
Prebet

Posts : 69
Points : 69
Join date : 10/01/2010

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by shah79 on Tue Jan 12, 2010 11:07 pm

Salam


Cosway(M) is targetting for 500-800 new
branches in the whole Malaysia

8 Criteria for Stockist Application
1) Female
2) 25-50 years old
3) English(sufficient enough to operate computer)
4) RM10k Deposit(refundable)
5) Guarantor - not to worry about it
6) the shop must open 7 days/week
7) the shop must open 12 hours/ day
full time

Benefit - expenses bared by Cosway
- Renovation
- Stock
- Monthly Rental(Tenancy agreement signed by computer & owner)
- Monthly Eletric bill
- Sundry Expenses
- Repair & Maintenance
- Stationary reimbursement RM20/month
- Activities/demo expenses reimbursement
- Bunting/leaflet/Catalog/DVD
- Business Registraion
- Area Executive(Maintainance)
- Trainer(Promote sales) - 6 months provided
- Stock Coordinator (monitor stock)
- Equipment: Computer, tv, alarm system, cctv, water dispenser and etc

NOT included expenses(e-stockist owner have to bare herself)
- Water bill
- Installation of 2 telephone lines + streamyx
- Insurance premium around RM1k plus - deducted from bonus by 3 months,
insurance coverage include Flood, Fire, Theft and Robbery

Your Profit
1) Retail Profit
1st to 6th month = Total Sales X 10%
7th month onwards = 1st RM10k X 10%, remaining X 5%
Example: 7th month with 100k sales = you earn RM6500
* Most of E-stockist branches in KL area have over RM100k sales every month)

~~~For the explanation of the following profit, please contact me

2) Company Incentive Campaign
a) Extra income for renewal & new member(VIP shopper + BO registration)
Company Lucky Draw

3)Reflux income for Walk in VIP Shopper eV(eVolume)

4)U Mobile Referrer Income (018)

5) Co-branded AMBank Credit Card

6) E-transfer

7) Looking BO to open Branches - Branch Override Profit

For those who are interested, please leave call me at __019-2605771___________ (do not release
your email add as a lot of people will keep asking you many things via email.
It is better you liaise with the, thru phone call coz from it you will know the
caller is serious or not)



shah.

shah79
Prebet

Posts : 69
Points : 69
Join date : 10/01/2010

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by shah79 on Tue Jan 12, 2010 11:09 pm

Satu konsep perniagaan yang Baru, bijak dan semudah A - B - C.
Tidak perlu menjual, hanya mengajak kawan-kawan berpindah tempat shopping.

4 perkara yang perlu anda ambil perhatian.

i) Harga yang berpatutan malah banyak yang lebih murah dari Hyper Market.

ii) Setiap belian akan diberi kupon untuk menebus ratusan jenis barangan termasuk barangan elektrik dan sebagainya.

iii) Setiap ringgit yang anda belanjakan akan diberikan point (eV).
Bermula dari 1 haribulan hingga 31 haribulan pada setiap bulan point
akan dikumpulkan dan dan ditukar kepada jumlah wang (RM) dan anda akan
terima cek yang akan diposkan ke alamat rumah anda.

iv) Sekiranya anda mengajak kawan-kawan atau keluarga anda berbelanja
di sini, setiap belian mereka pada setiap bulan anda akan menerima
komisen/bonus.

Anda hanya perlu menjadi member dan mengajak 4 hingga 5 orang yang lain untuk menikmati faedah-faedah yang lumayan ini.

Sekiranya anda mempunyai 400 orang members/shoppers di bawah network
anda yang berbelanja RM350.00 sebulan untuk kegunaan seisi keluarga,
anda mempunyai pendapatan/bonus bernilai lebih kurang RM20,000.00.

hubungi saya utk maklumat lanjut

shah
019-2605771

shah79
Prebet

Posts : 69
Points : 69
Join date : 10/01/2010

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by shah79 on Tue Jan 12, 2010 11:16 pm

Peluang Perniagaan Yang Belum Pernah Ada -----------

eCosway mempunyai model perniagaan yang
unik dan terbukti. Ia menawarkan peluang kepada semua untuk berjaya
tanpa cabaran yang biasa dikaitkan dengan Pemasaran Rangkaian.

Kejayaan kami berpunca dari rangkaian produk pada harga berpatutan dan
berkualiti tinggi, yang diedar menerusi rangkaian ekstensif kedai-kedai
eCosway. eCosway menawarkan empat kaedah mudah dan boleh diduplikasi untuk menghasilkan aliran pendapatan berlipat ganda.
Sebagai Pemilik Perniagaan, anda boleh

Memperkenalkan orang yang berminatdengan peluang perniagaan.

Memperkenalkan orang untuk membeli-belah di mana-mana kedai eCosway.

Memperkenalkan orang yang berminat mengusaha sesebuah kedai eCosway.

Memohon untuk mengusahakan kedai eCosway.

Menerusi eCosway , anda akan
belajar betapa mudah dan seronoknya untuk mula membina rangkaian anda
sendiri dan meraih pendapatan yang lumayan dan berterusan.

------------------- Formula Kejayaan eCosway -------------------

Produk-produk
Untuk kejayaan produk dan perniagaan, terdapat dua faktor yang
benar-benar penting - kualiti dan kepelbagaian. Selama lebih 30 tahun, eCosway
telah memupuk kerjasama dengan pembekal bahan-bahan mental dan
bahan-bahan terkemuka sedunia, pengilang bereputasi dan penyelidik di
serata dunia. Hasilnya, pelbagai produk berkualiti tinggi (sememangnya
¡°terbaik dari yang terbaik¡±) yang sentiasa berkembang merangkumi
spektrum kategori yang luas termasuk barangan keperluan harian yang
sentiasa mendapat permintaan serta produk baru yang mengujakan yang
menjana minat dan mempertingkatkan jualan.

Rangkaian Produk Kami Yang Sentiasa Berkembang termasuk:



Harga
Kebanyakan syarikat pemasaran rangkaian meninggikan harga produk mereka dari yang sepatutnya. Ini menghindar pembelian ulangan. eCosway
amat bangga kerana menawarkan produk berkualiti pada harga yang amat
berpatutan, menyebabkan peningkatan jualan, baik daripada pelanggan
yang baru berdaftar mahupun pelanggan yang setia.

Promosi
Program Ganjaran Belian eCosway
yang inovatif membolehkan pembeli menikmati harga terendah serta
pelbagai promosi yang mengujakan seperti diskaun, tawaran produk baru,
belian-dengan-belian istimewa dan item-item ganjaran yang menarik.

Pengagihan Fizikal
Anda mungkin pernah dengar bahawa kunci kejayaan perniagaan terletak pada ¡°lokasi, lokasi, lokasi!¡± Kedai eCosway
mudah dilawati kerana kami berusaha membuka kedai di kawasan perumahan
berkepadatan tinggi, pasar raya besar dan pusat beli-belah. Tidak
seperti kebanyakan syarikat MLM yang mempunyai saluran pengagihan
terhad, jangkauan ekstensif dan kehadiran eCosway yang semakin meningkat memudahkan para pembeli mencapai pasaran.

Pelan Keuntungan
Apabila anda berdaftar sebagai Pemilik Perniagaan (BO) eCosway, matlamat anda adalah untuk membina rangkaian Pembeli VIP dan Pemilik Perniagaan seperti diri anda.

Kombinasi peluang perniagaan global eCosway
yang belum pernah ada, unik dan Pelan Keuntungan yang tiada pemisahan
membolehkan anda membina pendapatan yang pantas, lumayan dan berkekalan
melalui perkembangan rangkaian global pengguna dan Pemilik Perniagaan
anda yang berterusan dan tidak terhad. Anda juga boleh ¡°mewasiatkan¡±
perniagaan eCosway anda kepada pewaris, yang memanfaatkan anak-anak anda serta generasi seterusnya.

berminat dan serius memiliki perniagaan sendiri??

hubungi.
shah
019-2605771

shah79
Prebet

Posts : 69
Points : 69
Join date : 10/01/2010

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by hasbima@abe on Wed Jan 13, 2010 2:02 am

ayuhak...

umpat bamandak awan mambaca

dapat info.....

hasbima@abe
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15609
Points : 15721
Join date : 13/06/2009
Age : 55
Location : tamaloh

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by Auma on Wed Jan 13, 2010 7:20 am

Shah 79,

RM 100K Sales commission 6500/pm
I.e retail gross margin 6.5%
( kira randah jua tu)
Tolak api air n pekerja RM 2500

Ada la balance RM 4,000 hagan pengusaha

Jualan harian circa RM 3300

Ada data jualan bulanan stokis Kelana Jaya n Subang Perdana??
Duit jualan harian kita simpan ka Cosway simpan??


Auma
Leftenan Kolonel
Leftenan Kolonel

Posts : 1713
Points : 1739
Join date : 25/05/2009

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by shah79 on Wed Jan 13, 2010 8:19 am

Auma wrote:Shah 79,

RM 100K Sales commission 6500/pm
I.e retail gross margin 6.5%
( kira randah jua tu)
Tolak api air n pekerja RM 2500

Ada la balance RM 4,000 hagan pengusaha

Jualan harian circa RM 3300

Ada data jualan bulanan stokis Kelana Jaya n Subang Perdana??
Duit jualan harian kita simpan ka Cosway simpan??


kesemua data jualan akan disimpan didatabase dan utk pengetahuan andika, sales average utk kelana jaya square per month rm 90k to 130k . basically, kedai nih hanya baru buka 4 bulan yg lalu dan beliau masih mendapat pulangan komisen 10% dari pihak syarikat... , dan si subang perdana pula average sales permonth rm 80k dan juga masih beroperasi dlm 5 bulan .
jika angahnya, ada anak bebini, bini angahnya, adik bebini, kawan kenalan bebini, ka yg berminat harap ambik peluang nih la ni jugak , sebab kuota hanya dibagi pada 1000 pengurus outlet yg pertama sahaja, seluruh M'sia.

hubungi saya shah
019-2605771

shah79
Prebet

Posts : 69
Points : 69
Join date : 10/01/2010

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by shah79 on Wed Jan 13, 2010 8:23 am

najib wrote:assalamulaikum !

TAHNIAH ...... lahir lagi seurang USAHAWAN.


w'salam.... insyaAllah... mudah-mudahhan tercapai... amin... actually saya hanya membantu orang rumah saya yg minat berniaga.. register utk memohon buka kedai ialah beliau., saya support dari urusan marketing dan tolong jaga kedai hajak....

shah79
Prebet

Posts : 69
Points : 69
Join date : 10/01/2010

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by Auma on Wed Jan 13, 2010 8:34 am

Duit jualan harian kita simpan ka Cosway simpan??

Auma
Leftenan Kolonel
Leftenan Kolonel

Posts : 1713
Points : 1739
Join date : 25/05/2009

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by shah79 on Wed Jan 13, 2010 8:37 am

eCosway
Sewa Percuma.
Stok percuma sehingga RM1,000,000.00.
Kelihatan seperti sebuah farmasi seperti Watson dan Guardian.
Sampel disediakan untuk kepuasan pemilihan kepada pelanggan.
Bakul di sediakan untuk belian produk.
Jimat masa untuk beli belah.
Pelanggan boleh terdiri dari rakyat luar Malaysia.

Ketika ini ada cara yang lebih baik untuk kita menjana wang dengan eCosway. eCosway telah membuka peluang kepada seluruh rakyat Malaysia untuk menyertai Peluang Perniagaan Francais tanpa modal dan tanpa risiko ini, dengan peluang
ini kita bukan sahaja berpeluang untuk membuka francais idaman kita
sendiri malahan kita boleh membina rangkaian untuk keuntungan yang
lebih banyak dalam jangkamasa panjang.

hubungi pda mereka yg komited utk memiliki perniagaan sendiri

shah 019-2605771

shah79
Prebet

Posts : 69
Points : 69
Join date : 10/01/2010

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by shah79 on Wed Jan 13, 2010 8:47 am

Auma wrote:Duit jualan harian kita simpan ka Cosway simpan??

angahnya, duit cash akan kita bank in ke cash deposit mesin terdekat tiap2 hari ke account syarikat , @ kita pegi bank keesokan paginya.. mana yg angahnya lebih rasa selesa dan selamat.... begitu juga dgn pembelian secara check dan kad vkredit ,kita online terus pada syarikat.. coz report kena hantar setiap hari ,selepas habis waktu operasi...

shah79
Prebet

Posts : 69
Points : 69
Join date : 10/01/2010

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by shah79 on Wed Jan 13, 2010 8:52 am

Auma wrote:Shah 79,

RM 100K Sales commission 6500/pm
I.e retail gross margin 6.5%
( kira randah jua tu)
Tolak api air n [b]pekerja[/b] RM 2500

Ada la balance RM 4,000 hagan pengusaha

Jualan harian circa RM 3300

Ada data jualan bulanan stokis Kelana Jaya n Subang Perdana??
Duit jualan harian kita simpan ka Cosway simpan??

angahnya.. utk permulaan nih kami , rancang hanya saya, orang rumah dan adik ipar shj, yg turun padang jaga kedai... so, upah pekerja masih lagi kami boleh kurangkan disitu.... adik ipar bayar utk permulaan rm 900 jerk.. dan jika dia ada buat sale side income extra.. baru kami akan bagi certain percentage dari sales yg dibuat...

Very Happy

shah79
Prebet

Posts : 69
Points : 69
Join date : 10/01/2010

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by waw on Wed Jan 13, 2010 8:53 am

Salam......

angah rasa Shah ni urang hanyar di sia....

kanalkan lah diri .....kuitan di mana dan andika badiam di mana

mungkin shah hudah ada store cosway sendiri........bila hudah kenal

nyaman lah kulaan handak baurusan

waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by shah79 on Wed Jan 13, 2010 9:01 am

waw wrote:Salam......

angah rasa Shah ni urang hanyar di sia....

kanalkan lah diri .....kuitan di mana dan andika badiam di mana

mungkin shah hudah ada store cosway sendiri........bila hudah kenal

nyaman lah kulaan handak baurusan


he.he maaf kulaan sebarataan, yup.. saya new bie kat sini... actually saya berasal dari perak.. umak dan abah saya pure banjar... but saya tahu sikit2 hajak basurah banjar.. saya lebih pada ckp sebelah utara, parit buntar / sempadan seberang perai dan perak... la nih bertugas di shah alam dan stay kat kota damansara.. store cosway saya dah submit proposal dan kami hanya tunggu utk panggilan interview daripada pihak syarikat, insyaAllah, jika diizinkan Tuhan, dan mengikut apa yg group kami rancang... pendhujung bula MAC 2010, KEDAI SAYAakan dibuka... cuma lokasi masih belum tahu.. sebab kami hantar 3 tempat yg berbeza utk penilaian pihak syarikat samaada lokasi tersebut genuine @ tidak... Very Happy

harap dapat kerjasama yg baik di forum kulaan.. dan dapat menjalinkan networking sesama kulaan... dan menjadi komuniti banjar yg berjaya... amin... Smile

shah79
Prebet

Posts : 69
Points : 69
Join date : 10/01/2010

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by shah79 on Wed Jan 13, 2010 9:07 am

eCosway (dilancarkan pada 2002) merupakan syarikat
antarabangsa yang giat berkembang dan berpusat di
segitiga emas berprestij Kuala Lumpur, Malaysia .
Ia mempunyai ribuan pusat jualan di serata
Asia dan Australia.

Ia adalah subsidiari Cosway Malaysia
(diasaskan pada 1979) dan ahli Kumpulan Berjaya
¨C suatu konglomerat utama di Asia yang menjalankan
perniagaan berteraskan: Pemasaran Konsumer
dan Jualan Terus , Perkhidmatan Kewangan,
Makanan & Minuman, Pelaburan & Pembinaan
Hartanah, Pelancongan Berkongsi Masa , Hotel,
Resort & Pembangunan Rekreasi , Perjudian &
Pengurusan Loteri , Pemegangan Pelaburan
dan lain-lain. Selain itu, Berjaya juga
mempunyai kepentingan dalam perniagaan
berkait-internet, utiliti, penyiaran, media,
telekomunikasi dan pendidikan.

eCosway telah dianugerahkan dengan
"Status MSC" oleh Kerajaan Malaysia
berdasarkan sumbangannya yang cemerlang
terhadap pembangunan dan perkembangan
teknologi maklumat.

shah79
Prebet

Posts : 69
Points : 69
Join date : 10/01/2010

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by Atong on Wed Jan 13, 2010 9:11 am

selamat majujaya tuan

Atong
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 8268
Points : 8310
Join date : 22/05/2009
Location : Alam Maya (Kuala Lumpur)

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by shah79 on Wed Jan 13, 2010 9:16 am

Atong wrote:selamat majujaya tuan


terima kasih... Very Happy

shah79
Prebet

Posts : 69
Points : 69
Join date : 10/01/2010

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by Atong on Wed Jan 13, 2010 9:24 am

kinak padahkan dimana

insyaAllah kawak kulaan beilang

Atong
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 8268
Points : 8310
Join date : 22/05/2009
Location : Alam Maya (Kuala Lumpur)

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by waw on Wed Jan 13, 2010 9:28 am

Bukan satakat bailang .....kita balajar pulang kaipa mangandalikan


bisness nang kaitu.......


Shah ni kampong kat mana......waheni bagawe di mana

waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by shah79 on Wed Jan 13, 2010 9:34 am

Atong wrote:kinak padahkan dimana

insyaAllah kawak kulaan beilang

harap dapat support dari kulaan sebarataan.. utk memajukan kaum banjar.... Very Happy

kaina, bila kedai saya dah start beroperasi.. harap dapat sudi dtg membeli belah disana...

dan utk yg belum start buka kedai lagi but berminat.. boleh joint dan buat networking dahulu.. supaya bila dah kedai dibuka.. senang networking dtg membeli belah disitu... Very Happy

shah79
Prebet

Posts : 69
Points : 69
Join date : 10/01/2010

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by shah79 on Wed Jan 13, 2010 9:45 am

waw wrote:Bukan satakat bailang .....kita balajar pulang kaipa mangandalikan


bisness nang kaitu.......


Shah ni kampong kat mana......waheni bagawe di mana

terima kasih ya... diatas sokongan..

utk mengedalikan "BUSINES OWNER' Program nih... pihak syarikat akan memberikan kursus intensif training selama satu minggu, bila approval dan masa renovate kedai berlaku.. elaun akan diberikan pada pengusaha outlet yg dtg dari luar kawasan dan 2 minggu pertama kedai beroperasi, ada 2 org dari pihak syarikat yg expert akan guide kita macamana nak handle kedai dgn intensif dan sukses... Very Happy

saya dilahirkan di bagan serai ,perak dan membesar di klang valley area... waheni bertugas di shah alam.. dan org rumah sekarang concentrate utk membuka kedai nih dgn bersungguh2... just tunggu green light dari pihak syarikat.. dan akan 100% full commitment kerja sebagai pengusaha outlet.. saya akan support dari segi marketing dan jaga kedai.....he.. he...

meh la inform dan basaruan pada mana2 kenalan bebinian kulaan semua.. utk membantu satu sama lain.. insyaAlah dgn jaringan networking yg kukuh.. pasti kejayaan akan menjelma.. yg penting.. sebelum buka kedai.. seperti kami.. cari networking dahulu..... coz kat situ pun dah dpt bua income @ modal utk buka kedai nanti.... so, senang juga oru networking dtg kekedai kitaorg nanti.. so, sapa2 yg berminat dam memang dah ada networking yg kukuh.. @ nak renovate kedai tuan2 yg sedia ada utk jadikan "ne outlet" boleh lah daftar utk "BUSINESS OWNER " NIH. DAN hantar proposal pada syarikat... mana tau rezeki dapat.. boleh la dpt kedai baru percuma dan ditempat ikam semua ingini ... coz lokasi boleh pilih sendiri... satu kes kat meru ada kaka tuh hantar proposal.. utk buka kedai pada kedai dia yg sedia ada..at last aprove dan la ni kedai dia dari biasa2 saja.. dah jadi "hanyar"... Very Happy

shah79
Prebet

Posts : 69
Points : 69
Join date : 10/01/2010

Back to top Go down

Re: Cosway (M) Sdn Bhd

Post by Sponsored content Today at 10:34 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum