Jutawan Kelisa atau Arowana

Page 3 of 12 Previous  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Jutawan Kelisa atau Arowana

Post by Don on Sun Oct 04, 2009 10:58 am

Salam Kulaan, tentu nireng Majalah 3 malam tadi mengenai peluang ternakan ikan kelisa/arowana secara pawah dalam slot Ikan Kelisa,Permata Bukit Merah dalam Majalah 3, 3/10/09 9 malam mengenai kejayaan usahawan anak melayu Ahmad Don dari BMA yang menyatakan didunia ikan kelisa hanya boleh diternak diMalaysia dan Indonesia terutama spesis yang paling mahal di Bukit Merah Taiping Perak.Jangan lepaskan peluang ini kerana orang2 Taiwan,Jepun dll telah melabur disana. Untuk maklumat lawati http://www.dapat.net/ikankelisapermatabukitmerah

Don
Lans Koperal
Lans Koperal

Posts : 133
Points : 145
Join date : 26/08/2009
Location : Puchong

http://www.dapat.net/beyondtrainingcenter

Back to top Go down

Terbaru Peluang Pawah Ikan Arowana Serendah RM26K

Post by Don on Tue Oct 20, 2009 3:40 pm

Terbaru

Salam kulaan seberataan, ada seorang yang mempunyai induk matang jenis Malaysian Gold sebanyak 200 ekor untuk dipawah kepada sesiapa yang berminat dan mempunyai modal serendah RM26K.Untuk satu kolam RM260K(20 ekor) biasa RM280K atau boleh berkongsi seramai 10 orang minima pawah 2 ekor RM13K x 2=RM26K(biasa RM28K), jangan lepaskan peluang ini maklumat lanjut boleh hubungi Shahrul Nizam 012-5599512


Last edited by Don on Tue Oct 20, 2009 3:56 pm; edited 5 times in total (Reason for editing : membujuri)

Don
Lans Koperal
Lans Koperal

Posts : 133
Points : 145
Join date : 26/08/2009
Location : Puchong

http://www.dapat.net/beyondtrainingcenter

Back to top Go down

Re: Jutawan Kelisa atau Arowana

Post by utoh-Q8 on Tue Oct 20, 2009 9:47 pm

Don wrote:Terbaru

Salam kulaan seberataan, ada seorang yang mempunyai induk matang jenis Malaysian Gold sebanyak 200 ekor untuk dipawah kepada sesiapa yang berminat dan mempunyai modal serendah RM26K.Untuk satu kolam RM260K(20 ekor) biasa RM280K atau boleh berkongsi seramai 10 orang minima pawah 2 ekor RM13K x 2=RM26K(biasa RM28K), jangan lepaskan peluang ini maklumat lanjut boleh hubungi Shahrul Nizam 012-5599512

Pawah 2 ikong 26k lih.... asaanko...amun 26k tu harga manukar luko ? dangsanak kai asa larang banar ngintok...

utoh-Q8
Mejar
Mejar

Posts : 1350
Points : 1359
Join date : 16/08/2009
Location : Q8-->Turkmenistan-->Saudi Arabia--->Cambodia--->Miri Sarawak

Back to top Go down

Re: Jutawan Kelisa atau Arowana

Post by waw on Wed Oct 21, 2009 1:33 pm

mudah mudahan batambah ramai banjar manjadi jutawan

waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Q

Post by hasbima@abe on Wed Oct 21, 2009 2:39 pm

peluang

mencari peluang
marebut peluang
telapas peluang

pilih...pilih...pilih


Last edited by hasbima on Wed Oct 21, 2009 2:40 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : 1)

hasbima@abe
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15609
Points : 15721
Join date : 13/06/2009
Age : 55
Location : tamaloh

Back to top Go down

Re: Jutawan Kelisa atau Arowana

Post by utoh-Q8 on Thu Oct 22, 2009 2:22 pm

umpat mambaca haja....

utoh-Q8
Mejar
Mejar

Posts : 1350
Points : 1359
Join date : 16/08/2009
Location : Q8-->Turkmenistan-->Saudi Arabia--->Cambodia--->Miri Sarawak

Back to top Go down

Re: Jutawan Kelisa atau Arowana

Post by Amat Abon on Thu Oct 22, 2009 3:25 pm

Pameran ASIAN PACIFIC aquaculture di PwTC pada 3 - 6 Oktober

munkin di sana ada peluang

Amat Abon
Leftenan Kolonel
Leftenan Kolonel

Posts : 1608
Points : 1635
Join date : 22/05/2009
Location : Bandar Bukit Mahkota

http://www.palmoilnursery.com

Back to top Go down

Re: Jutawan Kelisa atau Arowana

Post by suroi on Thu Oct 22, 2009 3:28 pm

Amat Abon wrote:Pameran ASIAN PACIFIC aquaculture di PwTC pada 3 - 6 Oktober

munkin di sana ada peluang







Sudah berlalu !!!!

suroi
Lans Koperal
Lans Koperal

Posts : 180
Points : 181
Join date : 28/09/2009

Back to top Go down

Re: Jutawan Kelisa atau Arowana

Post by Amat Abon on Fri Oct 23, 2009 3:26 pm

maaf, 3 - 6 November 2009

Amat Abon
Leftenan Kolonel
Leftenan Kolonel

Posts : 1608
Points : 1635
Join date : 22/05/2009
Location : Bandar Bukit Mahkota

http://www.palmoilnursery.com

Back to top Go down

Re: Jutawan Kelisa atau Arowana

Post by hasbima@abe on Fri Oct 23, 2009 4:05 pm

mancari peluang
dapat peluang
kongsi peluang

hasbima@abe
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15609
Points : 15721
Join date : 13/06/2009
Age : 55
Location : tamaloh

Back to top Go down

Re: Jutawan Kelisa atau Arowana

Post by Don on Fri Oct 23, 2009 6:12 pm

Budget 2010 memertabatkan sektor pertanian dan penternakan ikan hiasan ????? kelisa adalah ikan hiasan nah peluang terbukaaaaaaaaa...


Last edited by Don on Sat Oct 24, 2009 7:48 am; edited 1 time in total (Reason for editing : membujuri)

Don
Lans Koperal
Lans Koperal

Posts : 133
Points : 145
Join date : 26/08/2009
Location : Puchong

http://www.dapat.net/beyondtrainingcenter

Back to top Go down

Re: Jutawan Kelisa atau Arowana

Post by UmaYani/UY on Fri Oct 23, 2009 6:29 pm

alhamdulillah..razeki urang yg mangusahakan partanian...penternakan...

UmaYani/UY
Brigedier Jeneral
Brigedier Jeneral

Posts : 3505
Points : 3508
Join date : 22/05/2009
Location : Meru, Klang

Back to top Go down

Re: Jutawan Kelisa atau Arowana

Post by hasbima@abe on Fri Oct 23, 2009 9:52 pm

pertanian adalah perniagaan
90 % sumber rezaki / kakayaan adalah dari perniagaan

hasbima@abe
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15609
Points : 15721
Join date : 13/06/2009
Age : 55
Location : tamaloh

Back to top Go down

Re: Jutawan Kelisa atau Arowana

Post by waw on Fri Oct 23, 2009 10:30 pm




waheni relevan kah babandang......


samusim (6 bulan) dapatkah anam ribu bersih.


Pengusaha arowana sanggup mambayar sewa saribu

sabulan......samusim dapat bersih anam ribu.





waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: Jutawan Kelisa atau Arowana

Post by utoh-Q8 on Sat Oct 24, 2009 2:01 am

Ulun mendoakan agar kulaan berjaya.....menjadi jutawan

utoh-Q8
Mejar
Mejar

Posts : 1350
Points : 1359
Join date : 16/08/2009
Location : Q8-->Turkmenistan-->Saudi Arabia--->Cambodia--->Miri Sarawak

Back to top Go down

Re: Jutawan Kelisa atau Arowana

Post by waw on Sat Oct 24, 2009 2:03 am

aku babandang di siam haja ......

waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: Jutawan Kelisa atau Arowana

Post by Don on Sat Oct 24, 2009 7:57 am

Amon kulaan ada masalah keewangan dan inginkan pinjaman ,Koperasi KOWAJA ada menawarkan pinjaman untuk kakitangan kerajaan dan swasta yang mana majikan mempunyai potongan dengan biro angkasa boleh membuat pinjaman Maksima RM100K mengikut kelayakan selama 15 tahun dengan kadar faedah 1.99% selama 3 tahun dengan kelulusan 3-5 hari jika tiada masalah ,juga kepada mereka yang di senarai hitam/black list.Berminat nak buat loan terutama kegunaan ternakan arowana atau lain2 dengan menaip NAK BUAT LOAN,(NAMA ANDA),(NO. TEL/HP),(NO. K/P.),(ALAMAT ),(NAMA MAJIKAN & ALAMAT),(GAJI POKOK,POTONGAN & GAJI BERSIH),(KERJA TETAP/KONTRAK BERAPA TAHUN) EMAIL KE saadon_06@yahoo.com atau SMS ke 012-6710953

PERHATIAN!!!!!!!

"Peluang itu datang tak kira masa samada ketika kita senang / susah / kesempitan / kaya / miskin / dll. Ambil/rebut lah yang datang dengan cara yang sebaiknya sebelum ianya berlalu/terlepasa. Berusa untuk merebut peluang dahulu bukan dengan mencari/mencipta alasan, dan membiarkan ianya berlalu sebelum terlambat "


Last edited by Don on Sat Oct 24, 2009 10:07 am; edited 2 times in total (Reason for editing : membujuri)

Don
Lans Koperal
Lans Koperal

Posts : 133
Points : 145
Join date : 26/08/2009
Location : Puchong

http://www.dapat.net/beyondtrainingcenter

Back to top Go down

Re: Jutawan Kelisa atau Arowana

Post by waw on Sat Oct 24, 2009 10:22 pm

TAHNIAH don

waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: Jutawan Kelisa atau Arowana

Post by utoh-Q8 on Sun Oct 25, 2009 2:39 am

aku manireng haja...

utoh-Q8
Mejar
Mejar

Posts : 1350
Points : 1359
Join date : 16/08/2009
Location : Q8-->Turkmenistan-->Saudi Arabia--->Cambodia--->Miri Sarawak

Back to top Go down

Re: Jutawan Kelisa atau Arowana

Post by Don on Sun Oct 25, 2009 12:56 pm

Salam , Syarikat Bukit Merah Dragon Fish (BMDF)telah ditubuhkan dengan rasminya pada 24/10/2009 dengan nombor pendaftaran 00190269-K,Semoga dengan penubuhan ini dapat berkongsi dan memertabatkan lagi ekonomi pada mereka yang berminat dalam penternakan ikan kelisa/arowana secara PAWAH/Perkongsian .


Last edited by Don on Sun Oct 25, 2009 1:04 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : membujuri)

Don
Lans Koperal
Lans Koperal

Posts : 133
Points : 145
Join date : 26/08/2009
Location : Puchong

http://www.dapat.net/beyondtrainingcenter

Back to top Go down

Re: Jutawan Kelisa atau Arowana

Post by utoh-Q8 on Sun Oct 25, 2009 3:32 pm

aku umpat mambaca haja.....aku manguit pasir haja

utoh-Q8
Mejar
Mejar

Posts : 1350
Points : 1359
Join date : 16/08/2009
Location : Q8-->Turkmenistan-->Saudi Arabia--->Cambodia--->Miri Sarawak

Back to top Go down

Re: Jutawan Kelisa atau Arowana

Post by hasbima@abe on Sun Oct 25, 2009 5:39 pm

manguait pasit kuwit
asa sakit kada kawa ma-arit

hasbima@abe
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15609
Points : 15721
Join date : 13/06/2009
Age : 55
Location : tamaloh

Back to top Go down

Re: Jutawan Kelisa atau Arowana

Post by *ROSMAH* on Tue Oct 27, 2009 12:42 am

Ungah malihat kulaan berjaya dalam perniagaan..
Kada kira perniagaan apa, mudah2an jadi jutawan!!
Amun sudah sugih di ganang haja'ah kulaan di sia, ba takun habar barang sa kali sa kala, jangan hilang langlap tarus!
Ada kulaan nang maju ba niaga tapi kada ingat lagi handak manjangok awan ba pandiran di sia, kada kaubar jar!!!

Ayuhajak!!
Kita nang ada ni jadiam nang ba pandiran wan ba forum di sia..

*ROSMAH*
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 6093
Points : 6137
Join date : 29/05/2009
Age : 59

Back to top Go down

Re: Jutawan Kelisa atau Arowana

Post by Don on Tue Oct 27, 2009 3:20 pm

Ako Kak Rosmah baru nak balajar manapak, insyallah amun ada razaki tu alhamdullah, tu lah amun hingkat hidup 20 / 30 tahun lagi sara hidup dah tinggi, pelajaran tak seberapa ,badan dah uyuh harta kadada tu yang mancari paluang yang ada kalau di izinkan Allah.

Don
Lans Koperal
Lans Koperal

Posts : 133
Points : 145
Join date : 26/08/2009
Location : Puchong

http://www.dapat.net/beyondtrainingcenter

Back to top Go down

Re: Jutawan Kelisa atau Arowana

Post by Amat Abon on Tue Oct 27, 2009 4:13 pm

apa apa gin bausaha hulu
hasilnya InshaAllah ada

Amat Abon
Leftenan Kolonel
Leftenan Kolonel

Posts : 1608
Points : 1635
Join date : 22/05/2009
Location : Bandar Bukit Mahkota

http://www.palmoilnursery.com

Back to top Go down

Re: Jutawan Kelisa atau Arowana

Post by Sponsored content Today at 1:43 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 12 Previous  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum