EMAIL ARINI... [apa ada dalam emailmu arini copy&paste]

Page 4 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: EMAIL ARINI... [apa ada dalam emailmu arini copy&paste]

Post by RATUDUYUNG on Tue Feb 16, 2010 4:41 pm

IF U R A MUSLIM PLS READ AND FORWARD....????? ?? ????? ?????
...

Sun, February 14, 2010 10:10:48 PM
From:Mohd Jelani
...
Add to Contacts
To:jas_atika@yahoo.com; ratu_rd3@yahoo.com; rinasuk@yahoo.com; shafinahmohamad@yahoo.com; seri_pagi2006@yahoo.com; Mohd Ariffin ; mkamil@lpp.gov.my; moham356@perak.uitm.edu.my; Shafini Ashraq Karim ; Wan Rome Alfiero


var YAHOO = {'Shortcuts' : {}};
if (typeof YAHOO == "undefined") {
var YAHOO = {};
}
YAHOO.Shortcuts = YAHOO.Shortcuts || {};
YAHOO.Shortcuts.hasSensitiveText = false;
YAHOO.Shortcuts.sensitivityType = [];
YAHOO.Shortcuts.doUlt = false;
YAHOO.Shortcuts.location = "us";
YAHOO.Shortcuts.document_id = 0;
YAHOO.Shortcuts.document_type = "";
YAHOO.Shortcuts.document_title = "IF U R A MUSLIM PLS READ AND FORWARD....????? ?? ????? ?????";
YAHOO.Shortcuts.document_publish_date = "";
YAHOO.Shortcuts.document_author = "mjelani@yahoo.com";
YAHOO.Shortcuts.document_url = "";
YAHOO.Shortcuts.document_tags = "";
YAHOO.Shortcuts.document_language = "english";
YAHOO.Shortcuts.IBTrigger = "false";
YAHOO.Shortcuts.IBCategory = {"category":"entertainment", "score":"-0.624003"};

YAHOO.Shortcuts.annotationSet = {
"lw_1266308191_0": {
"text": "Look at the wickedness of the Jews and infidels Where did",
"extended": 0,
"startchar": 531,
"endchar": 587,
"start": 531,
"end": 587,
"extendedFrom": "",
"predictedCategory": "",
"predictionProbability": "0",
"weight": 1,
"relScore": 0,
"type": ["shortcuts:/us/instance/identifier/hyperlink/http"],
"category": ["IDENTIFIER"],
"wikiId": "",
"relatedWikiIds": [],
"relatedEntities": [],
"showOnClick": [],
"context": "",
"metaData": {
"linkHref": "http://keralites.net/",
"linkProtocol": "http",
"linkRel": "nofollow",
"linkTarget": "_blank",
"visible": "true"
}
},
"lw_1266308191_1": {
"text": "\u0022Down the Danish film\u0022",
"extended": 0,
"startchar": 1010,
"endchar": 1041,
"start": 1010,
"end": 1041,
"extendedFrom": "",
"predictedCategory": "",
"predictionProbability": "0",
"weight": 1,
"relScore": 0,
"type": ["shortcuts:/us/instance/identifier/hyperlink/http"],
"category": ["IDENTIFIER"],
"wikiId": "",
"relatedWikiIds": [],
"relatedEntities": [],
"showOnClick": [],
"context": "",
"metaData": {
"linkHref": "http://keralitesnet/",
"linkProtocol": "http",
"linkRel": "nofollow",
"linkTarget": "_blank",
"visible": "true"
}
},
"lw_1266308191_2": {
"text": "Again blasphemous act from Denmark against Islam and beloved Prophet Muhammad * Peace and blessings of Allaah be upon him and his family*",
"extended": 0,
"startchar": 1249,
"endchar": 1389,
"start": 1249,
"end": 1389,
"extendedFrom": "",
"predictedCategory": "",
"predictionProbability": "0",
"weight": 1,
"relScore": 0,
"type": ["shortcuts:/us/instance/identifier/hyperlink/http"],
"category": ["IDENTIFIER"],
"wikiId": "",
"relatedWikiIds": [],
"relatedEntities": [],
"showOnClick": [],
"context": "",
"metaData": {
"linkHref": "http://keralitesnet/",
"linkProtocol": "http",
"linkRel": "nofollow",
"linkTarget": "_blank",
"visible": "true"
}
},
"lw_1266308191_3": {
"text": "It\u0027s time to boycott Danish products, sincerely and seriously **** **** 1.6 billion Muslims Can hit the Danish economy ((Send the message to the largest number of Muslims))",
"extended": 0,
"startchar": 1535,
"endchar": 1714,
"start": 1535,
"end": 1714,
"extendedFrom": "",
"predictedCategory": "",
"predictionProbability": "0",
"weight": 1,
"relScore": 0,
"type": ["shortcuts:/us/instance/identifier/hyperlink/http"],
"category": ["IDENTIFIER"],
"wikiId": "",
"relatedWikiIds": [],
"relatedEntities": [],
"showOnClick": [],
"context": "",
"metaData": {
"linkHref": "http://keralitesnet/",
"linkProtocol": "http",
"linkRel": "nofollow",
"linkTarget": "_blank",
"visible": "true"
}
},
"lw_1266308191_4": {
"text": "New Email addresses available on Yahoo!",
"extended": 0,
"startchar": 2633,
"endchar": 2671,
"start": 2633,
"end": 2671,
"extendedFrom": "",
"predictedCategory": "",
"predictionProbability": "0",
"weight": 1,
"relScore": 0,
"type": ["shortcuts:/us/instance/identifier/hyperlink/http"],
"category": ["IDENTIFIER"],
"wikiId": "",
"relatedWikiIds": [],
"relatedEntities": [],
"showOnClick": [],
"context": "",
"metaData": {
"linkHref": "http://sg.rd.yahoo.com/my/mail/domainchoice/mail/signature/*http://mail.promotions.yahoo.com/newdomains/my/",
"linkProtocol": "http",
"linkRel": "nofollow",
"linkTarget": "_blank",
"visible": "true"
}
}
};
YAHOO.Shortcuts.headerID = "0aa32362dbb15cc5235e4c448a9e9a18";

LIHATLAH APA YG DILAKUKAN OLEH PUAK YAHUDI LAKNATULLAH. .....BERLAKU DI DENMARK






Look at the wickedness of the Jews and infidels Where did

Forgiveness of God Almighty, there's no strength except in God.
"Down the Danish film"Again blasphemous act from Denmark against Islam and beloved
Prophet Muhammad * Peace and blessings of Allaah be upon him and his family*
It's time to boycott Danish products, sincerely and seriously **** **** 1.6 billion Muslims
Can hit the Danish economy ((Send the message to the largest number of Muslims))
If Allah asks what you have done to support your Prophet??
Then you will be Able to answer...





New Email addresses available on Yahoo!
Get the Email name you've always wanted on the new @ymail and @rocketmail.
Hurry before someone else does!


celaka nya.. yahudi nginik..

RATUDUYUNG
Mejar
Mejar

Posts : 1320
Points : 1380
Join date : 25/05/2009
Age : 96
Location : Sentul W. Persukutuan KUALA LUMPUR/Asal BKT. MERAH TAIPING PERAK.

http://tagged.com/ratuduyung

Back to top Go down

Re: EMAIL ARINI... [apa ada dalam emailmu arini copy&paste]

Post by hasbima@abe on Tue Feb 16, 2010 10:05 pm

panjangnya e-mail puas hati mambaca

hasbima@abe
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15609
Points : 15721
Join date : 13/06/2009
Age : 55
Location : tamaloh

Back to top Go down

Re: EMAIL ARINI... [apa ada dalam emailmu arini copy&paste]

Post by dragon on Wed Feb 17, 2010 1:26 am

arini dikda email menarik...

dragon
Brigedier Jeneral
Brigedier Jeneral

Posts : 4129
Points : 4147
Join date : 15/06/2009
Age : 38
Location : Batu Pahat

Back to top Go down

Re: EMAIL ARINI... [apa ada dalam emailmu arini copy&paste]

Post by RATUDUYUNG on Tue Mar 30, 2010 11:25 pm

Your email id has
won £950.000.00 in the Mercedes Promo.for claims send:
...

Mon, March 29, 2010 11:08:03 PM
From:Mohamad Yusof

...
Add to Contacts
To:


var YAHOO = {'Shortcuts' : {}};
if (typeof YAHOO == "undefined") {
var YAHOO = {};
}
YAHOO.Shortcuts = YAHOO.Shortcuts || {};
YAHOO.Shortcuts.hasSensitiveText = false;
YAHOO.Shortcuts.sensitivityType = [];
YAHOO.Shortcuts.doUlt = false;
YAHOO.Shortcuts.location = "us";
YAHOO.Shortcuts.document_id = 0;
YAHOO.Shortcuts.document_type = "";
YAHOO.Shortcuts.document_title = "Your email id has won \u00c2\u00a3950.000.00 in the Mercedes Promo.for claims send:";
YAHOO.Shortcuts.document_publish_date = "";
YAHOO.Shortcuts.document_author = "mohamad@ums.edu.my";
YAHOO.Shortcuts.document_url = "";
YAHOO.Shortcuts.document_tags = "";
YAHOO.Shortcuts.document_language = "";
YAHOO.Shortcuts.IBTrigger = "false";
YAHOO.Shortcuts.IBCategory = {"category":"entertainment", "score":"-0.624003"};

YAHOO.Shortcuts.annotationSet = {

};
YAHOO.Shortcuts.headerID = "5c8dfe3fea1b88b47815e214f555f4a9";



Name.... Tel.... Country......



menang dapat motukah..
bujur jua kah nih....???

RATUDUYUNG
Mejar
Mejar

Posts : 1320
Points : 1380
Join date : 25/05/2009
Age : 96
Location : Sentul W. Persukutuan KUALA LUMPUR/Asal BKT. MERAH TAIPING PERAK.

http://tagged.com/ratuduyung

Back to top Go down

Re: EMAIL ARINI... [apa ada dalam emailmu arini copy&paste]

Post by hasbima@abe on Wed Mar 31, 2010 1:34 am

mun bujur ambil haja...kina abe jadi supirnya kok

hasbima@abe
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15609
Points : 15721
Join date : 13/06/2009
Age : 55
Location : tamaloh

Back to top Go down

Re: EMAIL ARINI... [apa ada dalam emailmu arini copy&paste]

Post by UmaYani/UY on Wed Mar 31, 2010 12:41 pm

Sekadar mam'forward'kan email yang diterima #UY#


--- Pada Rab, 22/7/09, Hamidah, Hamid Ida menulis:



???????????????????????? [img][/img]
Cuba kira... 1Ramadan pada tahun 2012 jatuh pada 20 july hari jumaat,jadi 3 august 2012 bersamaan 15 ramadan jatuh juga hari jumaat.Sama dengan hadis nabi pasai huru hara besar yang akan jadi pada tengah malam pertengahan bulan ramadan iaitu hari jumaat 15 ramadan
dekat bumi ni yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur, pasai satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dekat langit,bukan kiamat tapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3,yang tinggal cuma 1/3 shj. (yang NASA Amerika dok bagitau pada 21-12-2012 planet X akan lintas mai kat bumi ni) Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3 tu........ALLAH sahaja maha mengetahui.. ......... .. cuba kita tengok hadis nabi kat bawah ni dan kenyataan pasal calender islam 2012 dan klik kat home page bawah ni untuk maklumat lanjut...

Nu'aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahwa Rasulullah saw. bersabda:
Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan Syawwal...". Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah?" Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jum'at, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya, pada malam Jum'at di tahun terjadinya banyak gempa. Jika kalian telah melaksanakan shalat Subuh pada hari Jum'at, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah telinga kalian. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah: "Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus!", karena barangsiapa melakukan hal itu akan selamat, tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan binasa".


Best Regards,
MOHAMED AMRUL
09 - 827 7317
019 - 9398525
09 - 827 4963
mamrul.mjamaludin@miscbhd.com

UmaYani/UY
Brigedier Jeneral
Brigedier Jeneral

Posts : 3505
Points : 3508
Join date : 22/05/2009
Location : Meru, Klang

Back to top Go down

Re: EMAIL ARINI... [apa ada dalam emailmu arini copy&paste]

Post by Atong on Wed Mar 31, 2010 6:08 pm

hadis to betul

andaian to yang salah

nabi gin kadak tahuk dan kadak memadahkan tarikhnya

mohamed amrul lak tahu

pirahhhh

Atong
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 8268
Points : 8310
Join date : 22/05/2009
Location : Alam Maya (Kuala Lumpur)

Back to top Go down

Re: EMAIL ARINI... [apa ada dalam emailmu arini copy&paste]

Post by hasbima@abe on Wed Mar 31, 2010 6:21 pm

umai ikam tong....

tegas pendirian

abe sokong

nang tahu hanya allah swt....

nang penting jangan olah dosa

olah haja suruhan allah

jauhi nang di larang

bulik ka asal.....

insyaalah salamat

hasbima@abe
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15609
Points : 15721
Join date : 13/06/2009
Age : 55
Location : tamaloh

Back to top Go down

Re: EMAIL ARINI... [apa ada dalam emailmu arini copy&paste]

Post by UmaYani/UY on Wed Mar 31, 2010 6:45 pm

Hieh bujur ujar andiaka tu…



Hayaan jua baulihi email kaito…



Taga kita ni kana jua mamparbaiki diri…basiap sedia untuk manghadap Illahi…



Ni mangingatkan diri sendiri jua…yang karap leka dengan keasyikan dunia….

UmaYani/UY
Brigedier Jeneral
Brigedier Jeneral

Posts : 3505
Points : 3508
Join date : 22/05/2009
Location : Meru, Klang

Back to top Go down

Re: EMAIL ARINI... [apa ada dalam emailmu arini copy&paste]

Post by didin on Wed Mar 31, 2010 6:47 pm

dunia hanya permainan belaka

didin
Brigedier Jeneral
Brigedier Jeneral

Posts : 3388
Points : 3399
Join date : 21/10/2009
Age : 49
Location : Banjarmasin-Palangka Raya

Back to top Go down

Re: EMAIL ARINI... [apa ada dalam emailmu arini copy&paste]

Post by waw on Wed Mar 31, 2010 6:54 pm

Hadis daif gin banyak jua

waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: EMAIL ARINI... [apa ada dalam emailmu arini copy&paste]

Post by hasbima@abe on Thu Apr 01, 2010 1:21 am

ada himahnya..anggaplah ka ito

santiasa ingat mati

wajib pacaya adanya kiamat

bila kada siapa tahu

kacuali allah swt jua

hasbima@abe
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15609
Points : 15721
Join date : 13/06/2009
Age : 55
Location : tamaloh

Back to top Go down

Re: EMAIL ARINI... [apa ada dalam emailmu arini copy&paste]

Post by Auma on Thu Apr 01, 2010 11:04 am

waw wrote:Hadis daif gin banyak jua

Hadis daif adalah sbb kasilapan perawinya. Isinya magun haja hingkat diulah pengajaran. Ia kada sama wan hadis palsu (mauduk)

Hadis:
1. Soheh
2.Hasan
3. Daif
4. Mauduk

Hadis mauduk adalah ulahan musuh Islam.

Allah SWT jua yang maha mangatahwi


Auma
Leftenan Kolonel
Leftenan Kolonel

Posts : 1713
Points : 1739
Join date : 25/05/2009

Back to top Go down

Re: EMAIL ARINI... [apa ada dalam emailmu arini copy&paste]

Post by Amat Abon on Wed May 12, 2010 8:42 pm

https://mail.google.com/a/mypbm.org/?ui=2&ik=9ffc733806&view=att&th=1288c343e744be5b&attid=0.1&disp=inline&zw

Amat Abon
Leftenan Kolonel
Leftenan Kolonel

Posts : 1608
Points : 1635
Join date : 22/05/2009
Location : Bandar Bukit Mahkota

http://www.palmoilnursery.com

Back to top Go down

Re: EMAIL ARINI... [apa ada dalam emailmu arini copy&paste]

Post by Lotus on Thu May 13, 2010 11:08 am

email nia tiba2 haja ada di inbox ulun 13 May, 2010 6:26 AM, mengiklankan laman webnya [http://jutawanklik.com/#$=a08af68a] dengan menggunakan nama 'Islam'. tahuam maklumat yang diberi bujur atau kadak. mun kada bujur, dasar memberi muar bangat si amirkapt nia, mencari duit dgn nama agama.
==================================================
Penting untuk IslamThursday, 13 May, 2010 6:26 AM
From: This sender is DomainKeys verified"amirkapt@gmail.com" Add sender to Contacts
To: "Kepada Semua"
KHAS BUAT SEMUA UMAT ISLAM

bace sampai abez....pastu fowardkn plz.....ni adalah benar... sila baca sehingga habis... dan tlg sebarkan kepada seberapa byk org Islam yg boleh...Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuhini adalah surat wasiat dari penjaga makam Nabi Muhammad SAW iaitu Sheikh AhmadMaeine (Saudi Arabia).pada suatu malam ketika membaca Al-Quran dimakam Rasulullah SAW.selepas membaca lalu hamba tertidur, dalam tidur hamba bermimpi didatangi Rasulullah SAW lalu bersabda kepada hamba, dalam 60 000 orang yang meninggal dunia di zaman ini tiada seorang pun yang matinya dalam keadaan beriman.

(a)isteri tidak mendengar kata suami.
(b)orang kaya tidak lagi bertimbang rasa.
(c)orang tidak lagi berzakat dan tidak membuat kebajikan.

Oleh itu wahai Sheikh Ahmad, hendaklah kamu menyedarkan kepada orang Islam ini supaya membuat kebajikan, kerana hari penghabisan(Qiamat) akan tiba di mana bintang akan terbit dari langit, sesudah itu matahari akan turun di atas kepala.

PESANAN HAMBA INI

(a) berselawat - untuk junjungan Nabi kita Muhammad SAW.
(b) bertaubatlah - dengan segera sementara Pintu Taubat masih terbuka.
(c) Bersembahyanglah
(d) berzakat - jangan ditinggalkan.
(e) Menunaikan Fardhu haji - bila berkemampuan.
(f) Jangan menderhaka kepada kedua ibu bapa.

UNTUK MAKLUMAN

1.seorang saudagar dari bombay telah menerima surat ini dan beliau telah mencetak sebanyak 20 salinan dan mengirimkan kepada orang lain, dia kemudiannya dianugerahi Allah dengan mendapat keuntungan yang besar dalam perniagaannya.

2. seorang hamba Allah telah menerima surat ini tetapi tidak mengendahkannya dan menganggap wasiat ini palsu, maka selang beberapa hari kemudian anaknya meninggal dunia.

3.Pada tahun 1977 Tun Dato Mustapha bekas Ketua Menteri Sabah menerima wasiat ini kemudian mengarahkan setiausahanya mencetak sebanyak 20 salinan dan menghantarnya kepada orang lain, maka selang beberapa hari kemudian dia telah mendapat hadiah dari kebajikan masyarakat di malaysia timur.

4.tan sri ghazali jawi, bekas menteri besar perak secara tidak langsung dipecat dari jawatannya kerana apabila beliau menerima wasiat ini beliau terlupa mencetak 20 salinan untuk disebarkan kepada orang lain tetapi beliau telah menyedari kesilapannya lalu beliau mencetak semula wasiat ini dan mengirimkannya kepada orang lain, beberapa hari kemudian beliau telah dilantik menteri Kabinet Perdana Menteri.

5. Zulfikar Ali Bhuno telah menerima surat wasiat ini dan tidak percaya akan kebenarannya juga menganggap palsu lalu membuangnya ke dalam tong sampah. seminggu kemudian beliau telah dijatuhkan hukuman pancung sampai mati.

6. di Terengganu, seorang pekerja bengkel kenderaan telah menerima wasiat ini dari pengirim yang tidak dikenali yang datangnya dari Perak lalu beliau membuat sebanyak 20 salinan seperti yang dituntut. Alhamdulillah dia dianugerahkan oleh Allah seorang gadis berakhlak mulia seperti yang dituntut oleh Islam. baginya anugerah ini paling agung dan tidak ada tandingannya.

7. Di Terengganu juga, seorang hamba Allah telah menerima surat ini dari orang yang tidak dikenali tetapi beliau tidak mengendahkannya dengan mengatakan ianya bohong belaka dan sengaja mengada-adakan untuk menakutkan orang yang membacanya. Beberapa hari kemudian dia telah mendapat penyakit ganjil dan penderitaanya amat menyedihkan. setelah tiga minggu mendapat rawatan rapi di hospital, penyatkitnya sukar juga diubati oleh doktor. Akhirnya beliau teringat akan wasiat ini dan mengedarkannya kepada orang lain. Semingu kemudian barulah beliau beransur sembuh sehingga sekarang. Banyak lagi contoh-contoh orang yang menerima wasiat ini tetapi tidak mempercayainya dan tidak mengedarkannya atau menyampaikan kepada orang lain. Dimana mereka mendapat malapetaka. setelah kejadian yang menggembirakan danmenyakinkan ini anda jangan lupa menyampaikan 20 salinan wasiat dalam masa 96 jam dari masa anda menerimanya. InsyaAllah anda akan memperolehi sesuatudari YANG MAHA KUASA dengan penuh keyakinan pasti ia akan menerangi hidup anda dengan nikmat kebahagiaan hidup.

ISNYAALLAH.

setelah membaca wasiat ini hendaklah ditulis atau dicetak dan disampaikan kepda orang lain sebanyak 20 salinan. sekiranya telah dilakukan anda akan dianugerahkan sesuatu nikmat atau hajat anda akan dikabulkan oleh ALLah. kata sheikh ahmad lagi. jika apa yang hamba katakan ini tidak benar, biarlah hamba mati dalam kekufuran dan hamba tidak mendapat perlindungan dan syafaat Rasulullah SAW naaauzubillah. oleh itu hendaklah ditulis atau dicetak dan disampaikan kepada orang lain. insyaAllah dalam masa 2 minggu anda akan berolah kebahagiaan dan ingatlah lakukan ini dengan hati yang ikhlas dan janganlah diabaikan atau dibiarkan TLG SEBAR KAN KPD UMAT ISLAM....

SEBAR KAN WASIAT NI KPD UMAT ISLAM... HANYA ALLAH YANG TAHU KEBENARANYA..

Lotus
Lans Koperal
Lans Koperal

Posts : 137
Points : 143
Join date : 04/02/2010
Location : Alor Gajah

Back to top Go down

Re: EMAIL ARINI... [apa ada dalam emailmu arini copy&paste]

Post by Lotus on Thu May 13, 2010 11:14 am

dan kemudian, di bawahnya ada bertulis link
"Maklumat lagi..." yang merupakan
link nia [http://jutawanklik.com/#$=a08af68a]

Lotus
Lans Koperal
Lans Koperal

Posts : 137
Points : 143
Join date : 04/02/2010
Location : Alor Gajah

Back to top Go down

Re: EMAIL ARINI... [apa ada dalam emailmu arini copy&paste]

Post by Atong on Thu May 13, 2010 5:02 pm

Lotus wrote:email nia tiba2 haja ada di inbox ulun 13 May, 2010 6:26 AM, mengiklankan laman webnya [http://jutawanklik.com/#$=a08af68a] dengan menggunakan nama 'Islam'. tahuam maklumat yang diberi bujur atau kadak. mun kada bujur, dasar memberi muar bangat si amirkapt nia, mencari duit dgn nama agama.
==================================================
Penting untuk IslamThursday, 13 May, 2010 6:26 AM
From: This sender is DomainKeys verified"amirkapt@gmail.com" Add sender to Contacts
To: "Kepada Semua"
KHAS BUAT SEMUA UMAT ISLAM

bace sampai abez....pastu fowardkn plz.....ni adalah benar... sila baca sehingga habis... dan tlg sebarkan kepada seberapa byk org Islam yg boleh...Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuhini adalah surat wasiat dari penjaga makam Nabi Muhammad SAW iaitu Sheikh AhmadMaeine (Saudi Arabia).pada suatu malam ketika membaca Al-Quran dimakam Rasulullah SAW.selepas membaca lalu hamba tertidur, dalam tidur hamba bermimpi didatangi Rasulullah SAW lalu bersabda kepada hamba, dalam 60 000 orang yang meninggal dunia di zaman ini tiada seorang pun yang matinya dalam keadaan beriman.

(a)isteri tidak mendengar kata suami.
(b)orang kaya tidak lagi bertimbang rasa.
(c)orang tidak lagi berzakat dan tidak membuat kebajikan.

Oleh itu wahai Sheikh Ahmad, hendaklah kamu menyedarkan kepada orang Islam ini supaya membuat kebajikan, kerana hari penghabisan(Qiamat) akan tiba di mana bintang akan terbit dari langit, sesudah itu matahari akan turun di atas kepala.

PESANAN HAMBA INI

(a) berselawat - untuk junjungan Nabi kita Muhammad SAW.
(b) bertaubatlah - dengan segera sementara Pintu Taubat masih terbuka.
(c) Bersembahyanglah
(d) berzakat - jangan ditinggalkan.
(e) Menunaikan Fardhu haji - bila berkemampuan.
(f) Jangan menderhaka kepada kedua ibu bapa.

UNTUK MAKLUMAN

1.seorang saudagar dari bombay telah menerima surat ini dan beliau telah mencetak sebanyak 20 salinan dan mengirimkan kepada orang lain, dia kemudiannya dianugerahi Allah dengan mendapat keuntungan yang besar dalam perniagaannya.

2. seorang hamba Allah telah menerima surat ini tetapi tidak mengendahkannya dan menganggap wasiat ini palsu, maka selang beberapa hari kemudian anaknya meninggal dunia.

3.Pada tahun 1977 Tun Dato Mustapha bekas Ketua Menteri Sabah menerima wasiat ini kemudian mengarahkan setiausahanya mencetak sebanyak 20 salinan dan menghantarnya kepada orang lain, maka selang beberapa hari kemudian dia telah mendapat hadiah dari kebajikan masyarakat di malaysia timur.

4.tan sri ghazali jawi, bekas menteri besar perak secara tidak langsung dipecat dari jawatannya kerana apabila beliau menerima wasiat ini beliau terlupa mencetak 20 salinan untuk disebarkan kepada orang lain tetapi beliau telah menyedari kesilapannya lalu beliau mencetak semula wasiat ini dan mengirimkannya kepada orang lain, beberapa hari kemudian beliau telah dilantik menteri Kabinet Perdana Menteri.

5. Zulfikar Ali Bhuno telah menerima surat wasiat ini dan tidak percaya akan kebenarannya juga menganggap palsu lalu membuangnya ke dalam tong sampah. seminggu kemudian beliau telah dijatuhkan hukuman pancung sampai mati.

6. di Terengganu, seorang pekerja bengkel kenderaan telah menerima wasiat ini dari pengirim yang tidak dikenali yang datangnya dari Perak lalu beliau membuat sebanyak 20 salinan seperti yang dituntut. Alhamdulillah dia dianugerahkan oleh Allah seorang gadis berakhlak mulia seperti yang dituntut oleh Islam. baginya anugerah ini paling agung dan tidak ada tandingannya.

7. Di Terengganu juga, seorang hamba Allah telah menerima surat ini dari orang yang tidak dikenali tetapi beliau tidak mengendahkannya dengan mengatakan ianya bohong belaka dan sengaja mengada-adakan untuk menakutkan orang yang membacanya. Beberapa hari kemudian dia telah mendapat penyakit ganjil dan penderitaanya amat menyedihkan. setelah tiga minggu mendapat rawatan rapi di hospital, penyatkitnya sukar juga diubati oleh doktor. Akhirnya beliau teringat akan wasiat ini dan mengedarkannya kepada orang lain. Semingu kemudian barulah beliau beransur sembuh sehingga sekarang. Banyak lagi contoh-contoh orang yang menerima wasiat ini tetapi tidak mempercayainya dan tidak mengedarkannya atau menyampaikan kepada orang lain. Dimana mereka mendapat malapetaka. setelah kejadian yang menggembirakan danmenyakinkan ini anda jangan lupa menyampaikan 20 salinan wasiat dalam masa 96 jam dari masa anda menerimanya. InsyaAllah anda akan memperolehi sesuatudari YANG MAHA KUASA dengan penuh keyakinan pasti ia akan menerangi hidup anda dengan nikmat kebahagiaan hidup.

ISNYAALLAH.

setelah membaca wasiat ini hendaklah ditulis atau dicetak dan disampaikan kepda orang lain sebanyak 20 salinan. sekiranya telah dilakukan anda akan dianugerahkan sesuatu nikmat atau hajat anda akan dikabulkan oleh ALLah. kata sheikh ahmad lagi. jika apa yang hamba katakan ini tidak benar, biarlah hamba mati dalam kekufuran dan hamba tidak mendapat perlindungan dan syafaat Rasulullah SAW naaauzubillah. oleh itu hendaklah ditulis atau dicetak dan disampaikan kepada orang lain. insyaAllah dalam masa 2 minggu anda akan berolah kebahagiaan dan ingatlah lakukan ini dengan hati yang ikhlas dan janganlah diabaikan atau dibiarkan TLG SEBAR KAN KPD UMAT ISLAM....

SEBAR KAN WASIAT NI KPD UMAT ISLAM... HANYA ALLAH YANG TAHU KEBENARANYA..

kenapa perlu disampaikan kepada 20 orang????bukan 30, 50, 5000 orang????atau kepada semua orang???

kenapa kalu tak sebarkan jadi kecelakaan????

kenapa perlu yakin dengan surat nayak???

siapa penulis 'wasiat' nayak????

Atong
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 8268
Points : 8310
Join date : 22/05/2009
Location : Alam Maya (Kuala Lumpur)

Back to top Go down

Re: EMAIL ARINI... [apa ada dalam emailmu arini copy&paste]

Post by Auma on Thu May 13, 2010 5:08 pm

ulun gin dapat email ni hanyar2 ni

takaruheng mambaca

Jom sama2 nireng!!!!!!

Cabaran guru yang mengajar Bahasa Melayu di sekolah...... Kelakar....














Auma
Leftenan Kolonel
Leftenan Kolonel

Posts : 1713
Points : 1739
Join date : 25/05/2009

Back to top Go down

Re: EMAIL ARINI... [apa ada dalam emailmu arini copy&paste]

Post by waw on Thu May 13, 2010 5:13 pm

Surat barantai kaitu kada perlu di layan....

waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: EMAIL ARINI... [apa ada dalam emailmu arini copy&paste]

Post by UmaYani/UY on Thu May 13, 2010 6:30 pm

Tampat gawian kami halam suah heboh pasal emel barantai ni...

Ustaz awan ustazah di sini mamadahkan jangan layan emel kaito....

ianya ulahan musuh Islam...menyesatkan umat Islam....

Wallahuaklam....

UmaYani/UY
Brigedier Jeneral
Brigedier Jeneral

Posts : 3505
Points : 3508
Join date : 22/05/2009
Location : Meru, Klang

Back to top Go down

Re: EMAIL ARINI... [apa ada dalam emailmu arini copy&paste]

Post by RATUDUYUNG on Sun May 16, 2010 9:52 pm

AWAS ! BERHATI-HATI MEMILIH
KEDAI MAKAN...

Jangan
jadikan makanan yang tidak halal menjadi darah daging kita...


Persiapkanlah
dirimu dengan amalan, selagi nyawa dikandung badan..."DUNIA adalah
PENTAS, AKHIRAT tempat yang sebenar"















Nissin Noodles Non Halal (1)







Nissin Noodles Non Halal (10)








Nissin Noodles Non Halal (11)








Non HALAL Kptm NEWTOWN (1
1)








NON HALAL Kptm PAK HAINAN (1 1)







NON HALAL Kptm PAK HAINAN (2
1)








NON HALAL Kptm PAK HAINAN
(2)








NON HALAL Kptm PAK HAINAN (5
1)








Non HALAL KPtm White Coffee
Oldtown (1 1)








Non HALAL KPtm White Coffee
Oldtown (2 1)








Non HALAL KPtm White Coffee
Oldtown (4 1)








Non HALAL KPtm White Coffee
Oldtown (9 1)








Non HALAL Kptm WHITE Coffee
Oldtwn (8 1)








Non HALAL Kptm WHITE HOUSE
Illegal LOGO (10 1)








Non HALAL Kptm WHITE HOUSE
Illegal LOGO (11 1)



WHITE COFFEE Oldtown Kopitiam 'WCOK' telah
beroperasi bermula sekitar tahun 1999. Dimana diawal penubuhan status
HALAL sebenarnya telah diragui lagi.

Beberapa produk yang harus
diragui STATUS HALAL & dikenalpasti HARAMnya ialah:-

-Nissin
Noodles (Mee Segera Nissin Noodles) yang diimport dari Hong Kong (tertulis
dipaket bungkusan)

-Daging Salai yang digunakan pada hidangan
Sandwish & Nissin Noodles juga diragui status halalnya. Ini kerana
pada waktu awal penubuhan White Coffee Oldtown Kopitiam 1999 tiada
dipasaran Malaysia
yang menjual Daging Salai HALAL. Perkara ini anda boleh rujuk kepada
para penyelidik, pensyarah & pelajar di Fakulti/ Jabatan Perhotelan @
F&B / Food & Beverages.

-Minyak yang digunakan didalam
penyediaan menu ' Ipoh
Ho Fun @ Ipoh Kuew Teaw Sup'. Minyak tersebut dihasilkan sendiri
oleh WCOK dan tidak terdapat dipasaran. Hanya diberitahu ianya minyak
udang. Tetapi adakah ianya benar & tiada campuran lain?

-Herbal
Jelly adalah produk yang diimport daripada China . Diberitakan, antara
isi kandungannya adalah kulit kura-kura. Khasiatnya dikatakan dapat
memanaskan anggota dalaman badan (persoalannya - bolehkan UMAT ISLAM
makan yang terhasil daripada KURA-KURA)

Apa yang membuatkan UMAT
ISLAM diMalaysia TERPEDAYA dengan status HALALnya ialah salinan sijil
HALAL yang dikeluarkan oleh JABATAN AGAMA ISLAM PERAK @ 'JAIPK' pada
beberapa produknya dijaja dengan mengatakan JAIPK akan memberi STATUS
HALAL pada semua produknya yang sehiingga kini (dari awal penubuhnnya-
dekat 10tahun dah) masih lagi tidak diperoleh Sila layari laman Web
WCOK. Hanya sijil halal bagi beberapa produk yang disahkan oleh JAIPK
yang dijajanya. Berbagai anugerah telah diperolehi, namun STATUS HALAL
BAGI RESTORENNYA masih lagi TIDAK BERJAYA
DIPEROLEHI. KENAPA & MENGAPA? Maka itulah umat islam dinegara ini
terpedaya dengan helah apabila nama JAIPK digunakan.

Selain
daripada penyalahgunaan Sijil Halal yang dikeluarkan oleh JAIPK umat
islam juga terpedaya dengan paparan pekerja islam yang diambil bekerja.
Dimana dengan mengatakan yakni makanan yang dihidangkan adalah halal,
maka pekerja-pekerja islam ini telah terpedaya untuk berkerja seterusnya
menjadi penipuan yang tidak diketahui mengenai status halal makanan
direstoren tersebut. Bagi pengunjung-pengunju ng, apabila melihat Sijil
HALAL yang dipaparkan (yang dikeluarkan oleh JAIPK bg sesetengah produk
sahaja & bukan yang dikeluarkan oleh JAKIM yakni pengesahan makanan
yang dihidangkan oleh restoren terbabit adalah HALAL semuanya) serta
pekerja-pekerja islam (yang tidak mengetahui akan Status Non-HALAL yang
dihidangkan. Siap pakai tudung lagi) maka dengan mudahnya mereka
memasuki dan menjamahnya.

Seperti apa yang
berlaku di KULIM, KEDAH bagi Kopitiam PAK'HAINAN (juga 'TIDAK HALAL').
Sungguh menyedihkan apabila pengurus restoren beragama Islam dan
berbangsa Melayu tidak mengendahkan & mengetahui status HALAL bagi
makanan yang dihidangkan. Papan tanda diluar restoren juga sungguh besar
menunjukkan pekerja islamnya memakai tudung menghidangkan makanan.

Begitu
juga yang berlaku di TESCO Seberang Jaya, Perai pula Kopitiam WHITE
HOUSE (juga 'TIDAK HALAL') selain menghidangkan `noodles @ mee' yang
TIDAK HALAL dan beberapa menu lagi yang tidak diketahui Status HALAL
HARAMnya, mereka juga dengan selamba & tampa rasa bersalah
mengunakan LOGO HALAL
JAKIM tampa kelulusan. Apabila ditanya, mereka menjawab produk
mereka semuanya HALAL. Dan apa buktinya bagi Noodles @ Mee Import yang
dihidangkan dan beberapa produk lain, tidak tahu jawapannnya.

Di
TESCO Kajang pada tahun 2006, WHITE COFFEE Oldtown Kopitiam telah
menghidangkan `noodles @ Meenya'
yang antara isi kandungannya terdapat 'LUNCHEON MEAT'. Aduan telah
dibuat, namun tiada tindakan daripada pejabat Agama diambil bagi
men`yamak' restoren terbabit.

Perkara ini telah disahkan oleh
perkerja Islam White Coffee Oldtown Kopitiam (kini telah berhenti
apabila mengetahui perkara ini) selain daripada pekerja pihak pengurusan
berbangsa Cina (juga telah berhenti apabila menghadapi tekanan daripada
pelanggan mengenai Status HALAL JAKIM).

Selain itu, walaupun
WCOK telah membuka sehingga melebihi 100 cawangan dari tahun 1999-2008
diseluruh negara yakni dari utara hingga ke selatan namun STATUS
HALALnya masih lagi tidak diperolehi. Dalam masa 10tahun, 100 cawangan
telah berjaya dibuka dengan menghidangkan kepada UMAT ISLAM MALAYSIA
makanan yang HARAM. Dan sungguh menyedihkan apabila pihak JAKIM selaku
pihak Jabatan Agama yang bertanggungjawab dinegara ini mengambil sikap
berdiam diri. Adakah seseorang dijabatan ini telah disogok agar
tiada isu dibangkitkan & tindakan diambil walaupun sebenarnya telah
ada aduan yang dibuat. Apakah pihak di JAKIM hanya melihat kepentingan
yang akan diperolehi dengan tindakan ini tetapi tidak PERHINTUNGAN di
PADANG MASYAR nanti? Apakah perlu adanya aduan baru ada tindakan?
Sedangkan pihak JAKIM telah melihat begitu ramai umat islam menjamah
makanan di `WHITE COFFEE OLDTOWN KOPITIAM' yang 'TIADASTATUS HALAL' dan
kini terbukti 'TIDAK HALAL' nya. Adakah tiada pemantauan dan tindakan
bagi pihak yang `TIDAK MENDAPAT KEBENARAN/ KELULUSAN' JAIKIM menjugakan
LOGO HALAL JAKIM?

Hanya beberapa Kopitiam sahaja yang prihatin
& dilihat telah mendapat `PENGESAHAN SIJIL HALAL JAKIM' walaupun
baru setahun jagung dibuka. Seperti SWENZ KOPITIAM & KAPITAN
KOPITIAM. Dimana melalui produk menunya didapati sememang tiada makanan
yang diimport dari TAIWAN,

HONG KONG & JEPUN yang kebanyakkannya tidak
HALAL. Mengapa restoren ini boleh mendapat Status HALAL JAKIM &
terdapat sesetengahnya TIADA HALAL JAKIM.


Jawapannya MUDAH, ini kerana
sesetengah hidangan makanan yang dihidangkan di Rangkaian Kopitiam
seperti:-

-WHITE COFFEE OLDTOWN Kopitiam,

- NEWTOWN
Kopitiam

-WHITE HOUSE Kopitiam

-PAK HAINAN Kopitiam

-JOM
BALI Kopitiam


adalah 'TIDAK HALAL'

For HALAL issues, kindly ask or surf
www.hdcglobal.
com.my
































RATUDUYUNG
Mejar
Mejar

Posts : 1320
Points : 1380
Join date : 25/05/2009
Age : 96
Location : Sentul W. Persukutuan KUALA LUMPUR/Asal BKT. MERAH TAIPING PERAK.

http://tagged.com/ratuduyung

Back to top Go down

Re: EMAIL ARINI... [apa ada dalam emailmu arini copy&paste]

Post by *ROSMAH* on Mon May 17, 2010 10:54 am

Nasib baik kami kada suah masuk ka kadai2 nang di senaraiakan nginto!!
Selamat....

*ROSMAH*
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 6093
Points : 6137
Join date : 29/05/2009
Age : 59

Back to top Go down

Re: EMAIL ARINI... [apa ada dalam emailmu arini copy&paste]

Post by didin on Mon May 17, 2010 2:05 pm

berhati-hatilah terhadap email yang menyesatkan, abaikan saja tak perlu ditanggap atau dilayan,
kalau perkara makanan halal dan haram, hendaknya perlu diperhatikan, benar kaa RD, bahwa makanan yang dimakan akan mendarah daging, sehingga kita wajib memperhatikan akan makanan yang kita makan

didin
Brigedier Jeneral
Brigedier Jeneral

Posts : 3388
Points : 3399
Join date : 21/10/2009
Age : 49
Location : Banjarmasin-Palangka Raya

Back to top Go down

Re: EMAIL ARINI... [apa ada dalam emailmu arini copy&paste]

Post by Atong on Tue May 18, 2010 9:09 pm

alamak

ulon hanyar minom di oldtown white coffee ahad lepas

ada tanda halal

ulon pulon jelah

lagipon nginom kopi jer

dikde makan

Atong
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 8268
Points : 8310
Join date : 22/05/2009
Location : Alam Maya (Kuala Lumpur)

Back to top Go down

Re: EMAIL ARINI... [apa ada dalam emailmu arini copy&paste]

Post by UmaYani/UY on Wed May 19, 2010 2:25 pm



Dayusnya Seorang Lelaki

Jika seorang bapa mengetahui 'ringan-ringan' anak dan membiarkannya, ia dayus. Ingin saya tegaskan, seorang wanita dan lelaki yang telah 'ringan-ringan' atau 'terlanjur' sebelum kahwin di ketika bercinta, tanpa taubat yang sangat serius, rumah tangga mereka pasti goyah. Kemungkinan besar apabila telah berumahtangga, si suami atau isteri ini akan terjebak juga dengan 'ringan-ringan' dengan orang lain pula.

Hanya dengan taubat nasuha dapat menghalangkan aktiviti mungkar itu dari melepasi alam rumah tangga mereka. Seterusnya, ia akan merebak pula kepada anak-anak mereka, ini kerana benih 'ringan-ringan' dan 'terlanjur' ini akan terus merebak kepada zuriat mereka. Awas..!!

Dalam hal ini, semua suami dan ayah perlu bertindak bagi mengelakkan diri mereka jatuh dalam dayus. Jagalah zuriat anda.

Suami juga patut sekali sekala menyemak hand phone isteri, beg isteri dan lain -lain untuk memastikan tiada yang diragui. Mungkin ada isteri yang curang ini dapat menyembunyikan dosanya, tetapi sepandai-pandai tupai melompat akhirnya akan tertangkap jua. Saya tahu, pasti akan ada wanita yang kata.


"habis, kami ini tak yah check suami kami ke ustaz?"


Jawabnya, perlu juga, cuma topic saya sekarang ni sedang mencerita tanggung jawab suami. Maka perlulah saya fokus kepada tugas suami dulu ye.

Cemburu seorang suami dan ayah adalah wajib bagi mereka demi menjaga maruah dan kehormatan isteri dan anak-anaknya.

Diriwayatkan bagaimana satu peristiwa di zaman Nabi
قَالَ سَعْدُ بْنُ عُبَادَةَ : لَوْ رَأَيْتُ رَجُلاً مَعَ امْرَأَتِي لَضَرَبْتُهُ بِالسّيْفِ غَيْرُ مُصْفِحٍ عَنْهُ ، فَبَلَغَ ذَلِكَ رَسُولَ اللّهِ صلى الله عليه على آله وسلم فَقَالَ : أَتَعْجَبُونَ مِنْ غَيْرَةِ سَعْدٍ ؟ فَوَ الله لأَنَا أَغْيَرُ مِنْهُ ، وَالله أَغْيَرُ مِنّي ، مِنْ أَجْلِ غَيْرَةِ الله حَرّمَ الْفَوَاحِشَ مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَمَا بَطَن.



Ertinya : Berkata Ubadah bin Somit r.a : "Jika aku nampak ada lelaki yang sibuk bersama isteriku, nescaya akan ku pukulnya dengan pedangku", maka disampaikan kepada Nabi akan kata-kata Sa'ad tadi, lalu nabi memberi respond : "Adakah kamu kagum dengan sifat cemburu (untuk agama) yang dipunyai oleh Sa'ad ? , Demi Allah, aku lebih kuat cemburu (ambil endah dan benci demi agama) berbandingnya, malah Allah lebih cemburu dariku, kerana kecemburuan Allah itulah maka diharamkan setiap perkara keji yang ternyata dan tersembunyi. . " ( Riwayat Al-Bukhari & Muslim )

Lihat betapa Allah dan RasulNya inginkan para suami dan ayah mempunyai sifat protective kepada ahli keluarga dari melakukan sebarang perkara keji dan mungkar, khasnya zina.

UmaYani/UY
Brigedier Jeneral
Brigedier Jeneral

Posts : 3505
Points : 3508
Join date : 22/05/2009
Location : Meru, Klang

Back to top Go down

Re: EMAIL ARINI... [apa ada dalam emailmu arini copy&paste]

Post by Sponsored content Today at 7:54 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum