Ulun Pemberita BANJAR

Page 5 of 16 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Next

Go down

Re: Ulun Pemberita BANJAR

Post by Atong on Tue Jun 15, 2010 7:04 pm

siapa yang bekunyung
avatar
Atong
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 8268
Points : 8310
Join date : 22/05/2009
Location : Alam Maya (Kuala Lumpur)

Back to top Go down

Re: Ulun Pemberita BANJAR

Post by Auma on Tue Jun 15, 2010 7:18 pm

Asa rame baudak di parit

Dari nanang di kolam

Auma
Leftenan Kolonel
Leftenan Kolonel

Posts : 1713
Points : 1739
Join date : 25/05/2009

Back to top Go down

Re: Ulun Pemberita BANJAR

Post by *ROSMAH* on Tue Jun 15, 2010 7:23 pm

waw wrote:Rame maitehi urang bakunyung

Ba kunyung kuak rentang leh Waw hahaha..
avatar
*ROSMAH*
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 6093
Points : 6137
Join date : 29/05/2009
Age : 61

Back to top Go down

Re: Ulun Pemberita BANJAR

Post by utoh-Q8 on Tue Jun 15, 2010 7:59 pm

Salam haja
umpat maca haja hari ni... lawas kada bakajal di siya.....
ka-hauran bagana di "desert"....kahangatan awan kahumapan...
48 Deg C jar sipi sipi bahang naraka....
avatar
utoh-Q8
Mejar
Mejar

Posts : 1350
Points : 1359
Join date : 16/08/2009
Location : Q8-->Turkmenistan-->Saudi Arabia--->Cambodia--->Miri Sarawak

Back to top Go down

Re: Ulun Pemberita BANJAR

Post by Atong on Tue Jun 15, 2010 9:15 pm

umak ai

48 celcius

mon ulon kadak sanggup

mesia hanyar 35 celcius gen ulon bekuhop dalam ekon
avatar
Atong
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 8268
Points : 8310
Join date : 22/05/2009
Location : Alam Maya (Kuala Lumpur)

Back to top Go down

Re: Ulun Pemberita BANJAR

Post by *ROSMAH* on Wed Jun 16, 2010 1:15 pm

Mana pemberita banjar nya nia?
Inda ranai ri'ip, banyak bangat sako' kapongan leh TH maka kada kaubar ba buat ka sia!!
Ca'am di tampai akan ngapa nya nang di kapongi?
Jangan mangapongi nang ba kunyung tilantang haja hahaha..
avatar
*ROSMAH*
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 6093
Points : 6137
Join date : 29/05/2009
Age : 61

Back to top Go down

Re: Ulun Pemberita BANJAR

Post by Atong on Wed Jun 16, 2010 4:29 pm

panyak yang tetilantang

buhaya kah
avatar
Atong
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 8268
Points : 8310
Join date : 22/05/2009
Location : Alam Maya (Kuala Lumpur)

Back to top Go down

Re: Ulun Pemberita BANJAR

Post by TantadukHabang on Thu Jun 17, 2010 12:29 am

Terlalu banyak berita di-ulah Sukma ni. Kadak khaubar kesana sini selalu bulik ka-rumah pukul 12 mlm haja...hari ni awal sa-ikit haja.

Apapun, hari ni rencana ulun pasal gasing ta-buat dalam Bernama :

Gasing Lagenda Pertahan Warisan Gasing Pangkah

Gasing Lagenda Out To Preserve Top Spinning Tradition
avatar
TantadukHabang
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II

Posts : 577
Points : 595
Join date : 08/11/2009
Age : 40
Location : D'balik Kayangan,Melaka

Back to top Go down

Re: Ulun Pemberita BANJAR

Post by TantadukHabang on Thu Jun 17, 2010 12:37 am

SUKMA: Empat Rekod Baru Dicipta Pada Hari Keempat Acara Menembak

SUKMA: Wilayah Persekutuan Cipta Kejutan Dalam Acara Memanah

Ini hari ini punya story haja, 2 haja ka-panatan handak mengcover story lain...

Bagi pada wartawan lain yang pemalas di ofice buat story sukan lain, ulun sarik ni bukan apa ulun awan kawan2 banyak ma-ulah berita pasal sukma tapi ada sa-orang wartawan yang tuha ni pemalas handak keluar ma-ulah cerita.

lepas tu kalau ulun dan kawan2 banyak buat berita, inya sarik pasal berita kami lagi banyak dari berita hiden...bunggol banar orang kaya itu tih.
avatar
TantadukHabang
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II

Posts : 577
Points : 595
Join date : 08/11/2009
Age : 40
Location : D'balik Kayangan,Melaka

Back to top Go down

Re: Ulun Pemberita BANJAR

Post by *ROSMAH* on Thu Jun 17, 2010 1:09 pm

Di lihat di tereng sudahai orang nang kaya'itu!!
Jangan di lawani, ada carita saurang sorong haja! jangan maherani orang..
avatar
*ROSMAH*
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 6093
Points : 6137
Join date : 29/05/2009
Age : 61

Back to top Go down

Re: Ulun Pemberita BANJAR

Post by Atong on Thu Jun 17, 2010 2:48 pm

dilihat

ditireng

diitihi

dikilar

imbah to ditinggalkan lagik
avatar
Atong
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 8268
Points : 8310
Join date : 22/05/2009
Location : Alam Maya (Kuala Lumpur)

Back to top Go down

Re: Ulun Pemberita BANJAR

Post by TantadukHabang on Fri Jun 18, 2010 11:30 am

SUKMA: Perak Ungguli Acara Memanah

Semalam cover satu haja, bos suruh banyak2 berehat...terlalu banyak hudah disuruh ma-ulah berita katanya...campur semalam sudah 17 berita pasal sukma haja.

Hari ni paling jauh diberi-e, ulun cover tinju kat dewan alamanda jasin sana tu.

Masalahnya kalau bos cuti, berita mesti diberi pada inya untuk di edit, wartawan senior...masa tu mulalah macam2 salah itu ini. Saja ingin mencari kesalahan orang supaya berita kadak boleh dikeluarkan atau semangat kita rasa down. Bulan ni memang ulun mati2 tak mahu beri berita pada dia.

Kalau bagi pada bos mudah haja, cukup info semua lepas. Tak cukup info disuruh cari-e lagi. Salah buat berita ditunjuk inya betul2 cara ma-ulah yang betul. Kadak marah2. Senang bekerja gitu.
avatar
TantadukHabang
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II

Posts : 577
Points : 595
Join date : 08/11/2009
Age : 40
Location : D'balik Kayangan,Melaka

Back to top Go down

Re: Ulun Pemberita BANJAR

Post by Atong on Fri Jun 18, 2010 5:34 pm

owang pecah rekod

hang pecah locker


baghal
avatar
Atong
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 8268
Points : 8310
Join date : 22/05/2009
Location : Alam Maya (Kuala Lumpur)

Back to top Go down

Re: Ulun Pemberita BANJAR

Post by TantadukHabang on Sat Jun 19, 2010 9:54 am

SUKMA: Pulau Pinang Muncul Juara Keseluruhan Acara Tinju

Talah hudah berita di Jasin. Ingatkan talah hudah berita di Sukma nih.

Rupanya wartawan kl call, minta tolong buat berita pasal squash pulak hari ni.

Hehehehe...ada kes lagi ke kuda tu ? Ulun pun tak tau pasal ulun cover kawasan sekitar, dalam kompleks hang jebat tu baru hari ni dapat assignment.

Squash pun katanya ada prob juga tu, dinding kat pusat squash tu retak lagi, hehehehehe.

Makin gugur rambut tok ali macam ni
avatar
TantadukHabang
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II

Posts : 577
Points : 595
Join date : 08/11/2009
Age : 40
Location : D'balik Kayangan,Melaka

Back to top Go down

Re: Ulun Pemberita BANJAR

Post by TantadukHabang on Sat Jun 19, 2010 10:41 pm

SUKMA: Negeri Sembilan, Pulau Pinang Raih Pingat Emas Skuasy Berpasukan

Berita Sukma terakhir ulun, keluruhanya 20 berita yang ulun buat untuk sukma ini, uyuh badan rasanya...

Last2 editor taknak main isu dinding pecah tu, ulun dah dapat cukup statement dari pemain & jurulatih. Dah lah, makin pening tok ali kalau keluar benda ni pulak kata editor...hehehehehe ulun ikut ajelah.

Pasal dah lama isu tu main, sebelum sukma lagi orang dah persoalkan tapi main tampal aje semua taknak repair balik. Yang pecah tu plaster dia, simen tak lah terjejas teruk sangat. Ada yang tak kena dengan bancuhan plaster tu,berlubang2 dinding court ulun tengok kat kompleks skuasy tu. Achik waw tau kot, hehehehehehe

Achik Waw, bukan peserta haja sarek, media pun sarek juga...memang sedap asam pedas dia mau2 masa buat asam pedas ikan tongkol tapi hari2 lauk asam pedas sarek lah orang ... hehehehehe

Kenyang ulun makan free haja kat venue2 sukma.
avatar
TantadukHabang
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II

Posts : 577
Points : 595
Join date : 08/11/2009
Age : 40
Location : D'balik Kayangan,Melaka

Back to top Go down

Re: Ulun Pemberita BANJAR

Post by *ROSMAH* on Sat Jun 19, 2010 11:37 pm

Apa2 gin umpat kurehing jadiam..
Terengganu Juara.. Alhamdulillah..
avatar
*ROSMAH*
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 6093
Points : 6137
Join date : 29/05/2009
Age : 61

Back to top Go down

Re: Ulun Pemberita BANJAR

Post by *ROSMAH* on Mon Jun 21, 2010 1:06 am

SELAMAT HARI JADI TANTADU HABANG..
Mudah2an di panjangakan umur wan parajakian..
Hidup aman bahagia sa lawasan..
Tabah wan kuat semangat.. Aminn..

" border="0" />
avatar
*ROSMAH*
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 6093
Points : 6137
Join date : 29/05/2009
Age : 61

Back to top Go down

Re: Ulun Pemberita BANJAR

Post by Atong on Mon Jun 21, 2010 9:59 am

amin
avatar
Atong
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 8268
Points : 8310
Join date : 22/05/2009
Location : Alam Maya (Kuala Lumpur)

Back to top Go down

Re: Ulun Pemberita BANJAR

Post by *ROSMAH* on Mon Jun 21, 2010 12:13 pm

Umaii!!
Mana alih TH nya maka kada manyahuti kuitan mandoa'akan selamat hari jadi!!
avatar
*ROSMAH*
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 6093
Points : 6137
Join date : 29/05/2009
Age : 61

Back to top Go down

Re: Ulun Pemberita BANJAR

Post by Atong on Tue Jun 22, 2010 7:03 pm

awor pang
avatar
Atong
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 8268
Points : 8310
Join date : 22/05/2009
Location : Alam Maya (Kuala Lumpur)

Back to top Go down

Re: Ulun Pemberita BANJAR

Post by *ROSMAH* on Wed Jun 23, 2010 12:10 pm

Ka panatan mangapongi SUKMA ya'am!!
Banyak pakoleh berita, imbah tu dapat cuti rehat 2 hari..
Arini berita ngapa kah nang di kapongi pulang..
avatar
*ROSMAH*
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 6093
Points : 6137
Join date : 29/05/2009
Age : 61

Back to top Go down

Re: Ulun Pemberita BANJAR

Post by wadik on Wed Jun 23, 2010 3:33 pm

waw wrote:Editor Bernama play safe.......

Umai angahnya...taholeh apanya Play safe tu..aku ada ai bajualan....kondom
avatar
wadik
Lans Koperal
Lans Koperal

Posts : 107
Points : 107
Join date : 03/07/2009
Age : 53
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: Ulun Pemberita BANJAR

Post by Atong on Thu Jun 24, 2010 12:02 pm

umak ai

kondom ka kondominium
avatar
Atong
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 8268
Points : 8310
Join date : 22/05/2009
Location : Alam Maya (Kuala Lumpur)

Back to top Go down

Re: Ulun Pemberita BANJAR

Post by TantadukHabang on Thu Jun 24, 2010 10:43 pm

Lelaki 58 Tahun Dibunuh Dua Hari Sebelum Bertunang

Berita ulun cover ni...kejadian kat taman saujana seksyen 2, bukit katil...dekat juga dengan rumah ulun.

achik waw, kena bagitau tok ali ni...kawasan dia nie ... mesti dia dah tau dulu

Kesian bakal tunang dia, terasak-esak menangis masa kami interview tapi dia tetap nak bercerita...nak luahkan perasaan dia....semalam baru beli barang2 nak bertunang dengan cincin semua, hari ni dah jadi macam ni
avatar
TantadukHabang
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II

Posts : 577
Points : 595
Join date : 08/11/2009
Age : 40
Location : D'balik Kayangan,Melaka

Back to top Go down

Re: Ulun Pemberita BANJAR

Post by TantadukHabang on Thu Jun 24, 2010 10:57 pm

Gambar2 masa di bilik mayat...

Kesian ulun tengok, yang gambar dia kat sedara dia tu dia tengah meraung sekuat-kuatnya...ada wartawan yang menangis tengok bakal tunang dia gitu tapi bukan ulun lah...





Gambar tak cantik sangat, yang cantik dah hantar ke bernama. Kadang2 ulun cover berita gini menginsafkan ulun betul lah...


Last edited by TantadukHabang on Fri Jun 25, 2010 2:05 am; edited 1 time in total
avatar
TantadukHabang
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II

Posts : 577
Points : 595
Join date : 08/11/2009
Age : 40
Location : D'balik Kayangan,Melaka

Back to top Go down

Re: Ulun Pemberita BANJAR

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 16 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum