Jumput Datang Melaka........macam macam adaaaaaaa

Page 5 of 38 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21 ... 38  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Jumput Datang Melaka........macam macam adaaaaaaa

Post by waw on Thu Apr 08, 2010 1:18 pm

Petang ini ba mula pocket Show Gendang Nusantara.....






waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: Jumput Datang Melaka........macam macam adaaaaaaa

Post by TantadukHabang on Thu Apr 08, 2010 2:09 pm

umai uyuh ulun patang nih...ada handak di kapung pukul 4 ni....tapi gendang ni handak di kapung jua ai !!!

bila tamat ni achik waw ? start pukul 3, kalau habis pukul 6 tu sempat jua ulun kapungi Smile acheh buat persembahan di dataran mbmb kah ?

ambik gambar ru pukul 10 tadi ka ? ulun lalu juga kat dataran mbmb tu pukul 10 tadi...hehehe

TantadukHabang
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II

Posts : 577
Points : 595
Join date : 08/11/2009
Age : 38
Location : D'balik Kayangan,Melaka

Back to top Go down

Re: Jumput Datang Melaka........macam macam adaaaaaaa

Post by Atong on Thu Apr 08, 2010 2:15 pm

leh join ker?

kol bape???

sape mari, nd lala ader??

Atong
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 8268
Points : 8310
Join date : 22/05/2009
Location : Alam Maya (Kuala Lumpur)

Back to top Go down

Re: Jumput Datang Melaka........macam macam adaaaaaaa

Post by waw on Thu Apr 08, 2010 2:19 pm

Tatandu.....



Pocket show bukan kat Dataran MBMB tau......

waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: Jumput Datang Melaka........macam macam adaaaaaaa

Post by Atong on Thu Apr 08, 2010 2:24 pm

aduss

mender pakit show??

Atong
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 8268
Points : 8310
Join date : 22/05/2009
Location : Alam Maya (Kuala Lumpur)

Back to top Go down

Re: Jumput Datang Melaka........macam macam adaaaaaaa

Post by waw on Thu Apr 08, 2010 2:34 pm

Atong wrote:aduss

mender pakit show??



Istilah Urang Malaka Bandaraaya Bersejarah Warisan Dunia




"Melawat Melaka Bersejarah Bererti Melawat Malaysia"

waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: Jumput Datang Melaka........macam macam adaaaaaaa

Post by UmaYani/UY on Thu Apr 08, 2010 2:47 pm

Atong wrote:leh join ker?

kol bape???

sape mari, nd lala ader??

Minat ka Nd Lala Atong ni leh...

wahini tangah hangat anaknya Shiela...

UmaYani/UY
Brigedier Jeneral
Brigedier Jeneral

Posts : 3505
Points : 3508
Join date : 22/05/2009
Location : Meru, Klang

Back to top Go down

Re: Jumput Datang Melaka........macam macam adaaaaaaa

Post by waw on Thu Apr 08, 2010 2:56 pm

Atong wrote:leh join ker?

kol bape???

sape mari, nd lala ader??




Malam Grand Gendang Nusantara Jamal Abdillah di jemput /datang.

waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: Jumput Datang Melaka........macam macam adaaaaaaa

Post by TantadukHabang on Thu Apr 08, 2010 3:29 pm

waw wrote:Tatandu.....



Pocket show bukan kat Dataran MBMB tau......

kat mana achik waw ? dataran akeroh ke atau kat dataran pahlawan ?

TantadukHabang
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II

Posts : 577
Points : 595
Join date : 08/11/2009
Age : 38
Location : D'balik Kayangan,Melaka

Back to top Go down

Re: Jumput Datang Melaka........macam macam adaaaaaaa

Post by waw on Thu Apr 08, 2010 11:11 pm

TantadukHabang wrote:
waw wrote:Tatandu.....



Pocket show bukan kat Dataran MBMB tau......

kat mana achik waw ? dataran akeroh ke atau kat dataran pahlawan ?





Di Taman Rempah


Melaka mall


Mahkota parade


Menara Taming Sari

waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: Jumput Datang Melaka........macam macam adaaaaaaa

Post by waw on Fri Apr 09, 2010 11:58 am




malam ni kumpulan gendang nusantara ma ulah latihan di dewan.....


aku suka malihat dipa dalam natural beuty



waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: Jumput Datang Melaka........macam macam adaaaaaaa

Post by AJ on Fri Apr 09, 2010 12:31 pm

mohon tuan WAW maandak jadual persembahan kebudayaan banjar sempena PGN 2010

AJ
Mejar
Mejar

Posts : 1479
Points : 1850
Join date : 22/05/2009
Age : 43
Location : serdang/putrajaya/enstek_nilai

http://www.kulaan-aj.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Jumput Datang Melaka........macam macam adaaaaaaa

Post by waw on Fri Apr 09, 2010 12:38 pm

mun aku maandak gin.....


kadaida nang wani datangan ha ha ha

waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: Jumput Datang Melaka........macam macam adaaaaaaa

Post by AJ on Fri Apr 09, 2010 12:44 pm

ARKIB : 18/03/2010
Pesta Gendang Nusantara Ke-13 15 April ini

MELAKA 17 Mac - Pesta Gendang Nusantara kali ke-13 bakal menyaksikan penyertaan sulung dari dua buah negara Afrika yang dijangka memeriahkan lagi Sambutan Ulang Tahun Ketujuh Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB) pada 15 April ini.

Datuk Bandar MBMB, Datuk Yusof Jantan berkata, dua negara Afrika itu yang telah mengesahkan penyertaan pada pesta kali ini ialah Togo dan Nigeria.

Menurutnya, penyertaan dua buah negara Afrika itu melengkapkan 11 pasukan antarabangsa dari sembilan negara yang akan mengambil bahagian pada pesta gendang kali ini.

''Penyertaan pada Pesta Gendang kali ini adalah yang terbesar apabila berjaya menghimpunkan 34 pasukan beraksi bagi kategori negeri, nusantara dan jemputan antarabangsa.

''Pesta Gendang Nusantara Ke-13 merupakan acara kemuncak yang akan diadakan serentak dengan pelancaran sambutan ulang tahun MBMB di Dataran Bandaraya yang akan disempurnakan oleh Yang Dipertua Negeri, Tun Mohd. Khalil Yaakob," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Menurut Yusof, selain Togo dan Nigeria, tujuh lagi negara yang telah mengesahkan penyertaan ialah China, India, Sri Lanka, Uzbekistan, Jepun, Singapura, Korea, Bangladesh dan Filipina.

Bagi kategori Nusantara pula katanya, sebanyak 12 pasukan dari Indonesia khususnya dari Riau, Medan, Kalimantan, Pontianak, Padang, Simpang Empat, Jambi, Bengkulu dan Palembang telah mengesahkan penyertaan.

Katanya, sebanyak 11 pasukan lagi adalah terdiri daripada kumpulan kebudayaan daripada beberapa buah negeri seperti Kuala Lumpur, Pulau Pinang, Perak, Negeri Sembilan, Johor dan Pahang.

Yusof berkata, sebanyak 16 acara telah disusun bersempena sambutan kali ini yang bertemakan 'Raikan Bersama'.

Katanya, antara acara yang akan diadakan ialah majlis bacaan Yasin serta tahlil di Masjid Permatang Duyung pada 8 April dan dijangka dihadiri oleh Yang Dipertua Negeri.

''Selain itu turut diadakan jualan khas di semua pasar raya di bawah MBMB, sambutan ulang tahun kedua Kompleks Melaka Mall, Konvensyen Bandar Raya Berkembar dan pertandingan golf," katanya.

Beliau menambah, selain itu beberapa acara lain yang akan turut diadakan ialah pertandingan boling merebut Piala Datuk Bandar, konvoi bermotor yang akan disertai 150 peserta dan kejohanan hoki enam dan tujuh sebelah bagi lelaki dan wanita.

Yusof berkata, seperti tahun-tahun sebelum ini, sebanyak 13 acara disusun tetapi pada tahun ini tiga acara tambahan diatur bagi memeriahkan lagi sambutan ulang tahun kali ini.

Menurutnya, selain memeriahkan sambutan ulang tahun ketujuh MBMB, pelbagai acara menarik yang diadakan juga bertujuan untuk menyemarakkan promosi temasya Sukan Malaysia XIII yang

sumber: utusan online

AJ
Mejar
Mejar

Posts : 1479
Points : 1850
Join date : 22/05/2009
Age : 43
Location : serdang/putrajaya/enstek_nilai

http://www.kulaan-aj.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Jumput Datang Melaka........macam macam adaaaaaaa

Post by waw on Fri Apr 09, 2010 1:32 pm

Petikan berita diatas dari UTUSAN.........



Amun ddi petik dari BERNAMA........tantu cerita kumpulan Banjar nang

lebih.....ha ha ha

waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: Jumput Datang Melaka........macam macam adaaaaaaa

Post by hasbima@abe on Fri Apr 09, 2010 4:10 pm

adalah program

bila persembahan dan tempat

luko handak tulak sanang manuju tempat nang tertentu

hasbima@abe
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15609
Points : 15721
Join date : 13/06/2009
Age : 55
Location : tamaloh

Back to top Go down

Re: Jumput Datang Melaka........macam macam adaaaaaaa

Post by waw on Fri Apr 09, 2010 4:11 pm

amun datang isuk call.....

waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: Jumput Datang Melaka........macam macam adaaaaaaa

Post by Atong on Fri Apr 09, 2010 5:43 pm

boleh masuk ker???

boleh aci ranjah je ker

nyerawen!!!

Atong
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 8268
Points : 8310
Join date : 22/05/2009
Location : Alam Maya (Kuala Lumpur)

Back to top Go down

Re: Jumput Datang Melaka........macam macam adaaaaaaa

Post by waw on Sat Apr 10, 2010 9:04 am

Pagi ni Kulaan mambuat Pocket Show


Jam 10 pagi.......

waw
Leftenen Jeneral
Leftenen Jeneral

Posts : 15974
Points : 16046
Join date : 23/05/2009
Location : di pinggir Selat Melaka

Back to top Go down

Re: Jumput Datang Melaka........macam macam adaaaaaaa

Post by TantadukHabang on Sat Apr 10, 2010 9:08 am

Bernama kada boleh dipetik...boleh di link haja...hakcipta terpelihara jar, pasal bernama ni menjual berita pada orang lain...handak ma-matik kena ba-bayar hehehehe Smile

Iya am, kumpuluan banjar ulun kapung ba-dahulu....hari ni handak ma-ngapungi gendang...tengoklah mana dapat Smile

Ada satu lagi event yang sedang berlangsung...Melaka Endurance Race, lumba kuda lasak di stadium hang jebat...tempat ulun kerja dulu.


TantadukHabang
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II

Posts : 577
Points : 595
Join date : 08/11/2009
Age : 38
Location : D'balik Kayangan,Melaka

Back to top Go down

Re: Jumput Datang Melaka........macam macam adaaaaaaa

Post by TantadukHabang on Sat Apr 10, 2010 9:09 am

waw wrote:Pagi ni Kulaan mambuat Pocket Show


Jam 10 pagi.......

Nang kompang achen dimana ma-ulah persembahan achik waw ?

TantadukHabang
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II

Posts : 577
Points : 595
Join date : 08/11/2009
Age : 38
Location : D'balik Kayangan,Melaka

Back to top Go down

Re: Jumput Datang Melaka........macam macam adaaaaaaa

Post by *ROSMAH* on Sat Apr 10, 2010 9:37 am

Ba pesta bahimat orang Melaka alih bulan ni..

*ROSMAH*
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 6093
Points : 6137
Join date : 29/05/2009
Age : 59

Back to top Go down

Re: Jumput Datang Melaka........macam macam adaaaaaaa

Post by TantadukHabang on Sat Apr 10, 2010 9:43 am

*ROSMAH* wrote:Ba pesta bahimat orang Melaka alih bulan ni..

memang berpesta awal2 & tengah2 bulan...tapi akhir bulan ni ada event bacaan al-quran peringkat kebangsaan 20-24 ni Embarassed

Insaf lah akhir2 bulan ni hehehehe Smile

* Mama, gambar lama kat avatar tu...ainur 2 tahun atif 2 bulan Smile

TantadukHabang
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II

Posts : 577
Points : 595
Join date : 08/11/2009
Age : 38
Location : D'balik Kayangan,Melaka

Back to top Go down

Re: Jumput Datang Melaka........macam macam adaaaaaaa

Post by *ROSMAH* on Sat Apr 10, 2010 9:54 am

TantadukHabang wrote:
*ROSMAH* wrote:Ba pesta bahimat orang Melaka alih bulan ni..

memang berpesta awal2 & tengah2 bulan...tapi akhir bulan ni ada event bacaan al-quran peringkat kebangsaan 20-24 ni Embarassed

Insaf lah akhir2 bulan ni hehehehe Smile

* Mama, gambar lama kat avatar tu...ainur 2 tahun atif 2 bulan Smile

He.. Ma andak gambar anak pulang alih!!
Ampih gambar kartun..

*ROSMAH*
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 6093
Points : 6137
Join date : 29/05/2009
Age : 59

Back to top Go down

Re: Jumput Datang Melaka........macam macam adaaaaaaa

Post by Atong on Sat Apr 10, 2010 1:30 pm

begamat bekakat kemelaka

Atong
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral

Posts : 8268
Points : 8310
Join date : 22/05/2009
Location : Alam Maya (Kuala Lumpur)

Back to top Go down

Re: Jumput Datang Melaka........macam macam adaaaaaaa

Post by Sponsored content Today at 6:09 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 38 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21 ... 38  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum